Cum se ține dieta SirtFood. Adele a slăbit 45 de kilograme cu ajutorul ei

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Marți, 30 iunie 2020, 14:53

Este dieta care a ajutat-o pe celebra cântăreață Adele să piardă un număr impresionant de kilograme și este în mare vogă în această perioadă.

Dieta SirtFood a fost elaborată de medicii nutritioniști britanici Aidan Gogging și Glen Matten. Această dietă presupune consumul unor alimente care activează anumite proteine din organism, denumite sirtuine. Rolul acestor proteine este de a regla fluxul biologic al organismului, de a controla funcționarea anumitor gene, de a asigura buna funcționare a metabolismului și de a proteja celulele.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

Cum se ține dieta SirtFood

Există două etape ale acestei diete – prima presupune pierderea kilogramelor nedorite și a doua, menținerea greutății optime.

Etapa de slăbire durează șapte zile. În primele trei zile, se vor consuma trei sucuri verzi și o masă bogate în alimente considerate sirtfood. Aportul caloric nu va depăși 1000 de calorii pe zi. Din ziua a patra, până în ziua a șaptea, meniul zilnic este compus din două sucuri verzi și două mese, iar aportul caloric va crește la 1500 de calorii pe zi. Potrivit autorilor dietei, în aceste șapte zile se pot pierde în jur de 3,5 kg.

Etapa de menținere durează 14 zile și în tot acest timp procesul de pierdere a kilogramelor ar trebui să continue în mod constant. Pe parcursul acestor 14 zile, se vor consuma trei mese și un suc verde pe zi.

Citeşte şi: Mihaela Bilic: cura de slăbire care funcționează garantat

Acestea sunt câteva dintre principalele alimente sirtfood: hrișcă, țelină (rădăcina și frunzele sal), capere, cacao, cafea, ulei de măsline extra-virgin, ceai verde, napi, leuștean, pătrunjel, cicoare roșie, ceapă roșie, vin roșu, căpșuni, soia, turmeric (curcumă), nuci, mere, citrice, rucola, varza kale.

După sfârșitul celor două săptămâni de întreținere, autorii dietei recomandă continuarea consumării alimentelor folosite în regim și a sucurilor verzi, precum și introducerea treptată a altor alimente sănătoase în meniul zilnic. Dieta poate fi urmată ori de câte ori este nevoie.

Pe lângă această dietă, medicii nutriționiști mai recomandă o activitate fizică intensă și frecventă.

Vezi si cum slăbești cu dieta indiana!

sursa foto -123rf.com, shutterstock.com, facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!