Mihaela Bilic: cura de slăbire care funcționează garantat

De Raluca Vițu pe

Suntem la început de primăvară și a venit momentul să ne gândim serios la un plan eficient pentru a ne detoxifia organismul și, de ce nu, chiar pentru a scăpa acele câteva kilograme în plus, acumulate în perioada sărbătorilor de iarnă. Cum cele mai bune și eficiente diete sunt cele recomandate de medicii nutriționiști, astăzi vorbim despre sfaturile specialistului în nutriție Mihaela Bilic cu privire la regimul de slăbit.

Deși nu este adepta regimurilor de slăbit stricte, susținând că doar printr-un stil de viață echilibrat (fără restricții, dar cu moderație) poți avea silueta pe care ți-o dorești, Mihaela Bilic a explicat, într-o postare pe rețelele de socializare cum ar trebui să ne hrănim pentru a slăbi, pentru a ne detoxifia organismul și pentru a ne schimba metabolismul.

Citeşte și Mihaela Bilic: Cum arată farfuria ideală pentru slăbit

Potrivit specialistului, dacă vrem să scăpăm de kilogramele nedorite nu trebuie să ne înfometăm, ci doar să ne hrănim cât mai corect.

Iată principiile de bază ale dietei ideale care, conform spuselor medicului, funcționează garantat.

Citeşte întreaga ştire: Mihaela Bilic, despre mâncarea de post care nu îngrașă

„Vă propun, confidențial și în secret, o cură de slăbire care funcționează garantat și vă dă posibilitatea să fiți în formă maximă”, a scris Mihaela Bilic, într-un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook. Apoi a detaliat planul regimului:

“Cură de slăbire/detoxifiere/schimbare metabolism și eliminare dependentă de mâncare:

– principiu- 2 mese/zi compuse din legume, produse lactate, oua și pește/fructe de mare; totul gătit la abur, la cuptor, sau la grătar, cu maxim 1 lingură de ulei/zi

– permise la liber- apă, ceai și cafea, limonadă îndulcite cu îndulcitori, băuturi răcoritoare cu îndulcitori ( tip Zero/Max)

– excepție- se pot folosi 1-2 linguri de parmezan/brânză rasă pe post de condiment, în loc de ulei

  • Dimineața- ceai sau cafea (pot fi cu lapte)
  • Prânz – 1 iaurt/brânză proaspătă/cottage cheese (perle de brânză) cu legume crude SAU un castron de ciorbă de orice fel
  • Seara- pește de orice fel (inclusiv conservă) cu legume gătite/salată SAU un castron de ciorbă de orice fel

Atenție: leguminoase de tip fasole boabe, linte, mazăre, năut/humus maxim de 2 ori/ săptămână

  • La nevoie și în caz de foame se pot adăuga suplimentar la prânz 1-2 ouă fierte/omletă

Nu contează orele de masă, important e să nu fie mai mult de 2/zi.

Nu contează cât de mare e porția de pește.

Nu contează greutatea de plecare, vârsta sau sexul, e general-valabil.

Contează ca regimul să fie ținut minim 3 săptămâni (ideal ar fi 3 luni), doar atunci se dă un „restart” cu adevărat întregului organism.

Și ca să terminăm într-un ton optimist, până inventez dieta cu bere, vâ spun că 1 dată/ săptămână e voie să vă faceți de cap cu un pahar de alcool (vinul e ideal), carne în loc de pește și o porție de cartofi, cât să nu uitați gustul carbohidraților😋 Promit că „nu se pune”, închid ochii și trecem cu vederea🙈 Merită efortul…”.

Citeşte şi Mihaela Bilic: „Stomacul se educă și nu trebuie umplut”

În vârstă de 48 de ani, Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați psihonutriționiști din România.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro