Dieta cu apă. Chiar te ajută să slăbeşti?

De Diana Zagrean, pe

Există două feluri de diete pe lumea asta: dietele sănătoase şi lente, dar eficiente şi dietele rapide, nesănătoase şi ale căror rezultate nu durează, din cauza efectului yo-yo. Vezi ce este dieta cu apă şi dacă chiar te ajută să slăbeşti.

Ce este dieta cu apă

Dieta cu apă este una dintre cele mai noi trenduri în materie de diete extreme şi nesănătoase. Presupune să nu mănânci nimic şi să bei doar apă câteva zile, după care poţi adăuga mere sau, în unele cazuri şi alte fructe în meniul zilnic.
Specialiştii sunt de părere că metoda seamănă mult cu noţiunea de „post negru”, care, în cazul unei persoane sănătoase, nu face rău timp de o zi, două, doar că nu este deloc o metodă de slăbit eficientă.

Care sunt riscurile dietei cu apă

Când tot ceea ce înghiţi este apă, organismul pierde nutrienţi esenţiali. Rezltatul pe termen scurt este că pierzi multe kilograme, într-un timp foarte scurt. Dar pierzi în mare parte apă, nu grăsime.
Pierzi şi masă musculară, mai mult decât o persoană care ţine un regim echilibrat, cu reducerea numărului de calorii cu 500-800.
Problema este că mai puţină masă musculară înseamnă un metabolism mai lent, ceea ce presupune să mănânci mult mai puţin fără să te îngraşi după ce ai terminat dieta.
Citeşte mai departe şi află de ce nu este dieta cu apă cea mai bună idee dacă vrei să slăbeşti, pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!