Dieta de 8 ore. Cum poți slăbi mâncând orice

De Sandra S., pe

Oricine poate slăbi ținând o dietă, însă trebuie s-o găsești pe cea mai potrivită pentru tine. Când toate celelalte au dat greș, poți încerca și dieta de opt ore. Este foarte simplă și destul de permisivă.

Cum funcționează dieta de opt ore

Dieta de 8 ore presupune să îți stabilești o fereastră de timp pe parcursul unei zile – de opt ore – singurele ore în care ai voie să mănânci. Specialistul David Zinczenko, cel care a inventat dieta și care a slăbit, la rândul lui astfel, recomandă să nu începi să mănânci de cum te trezești, începând cu ora 10, ca să ai voie să mănânci până la ora 18:00.
În intervalul de timp stabilit ai voie să mănânci orice îți dorești, însă porțiile trebuie să fie limitate – opt ore în care poți mânca orice nu înseamnă opt ore în care te îndopi până la refuz, pentru că nu vei mai reuși să slăbești astfel.
Când poți mânca
De asemenea, dacă ți se face foame de dimineață, înainte de ora 10, poți bea apă, ceai sau cafea neîndulcită ori, un bun înlocuitor ar putea fi și câteva minute de exerciții, ca să îmbunătățești metabolismul pe tot parcursul unei zile.
În intervalul în care ai voie să mănânci, te poți hrăni de câte ori vrei, însă atenție în continuarea la mărimea porțiilor. De asemenea, specialistul recomandă să renunți la sucurile carbogazoase: este de ajuns că mănânci solide cu calorii, nu ar trebui să bei și lichide cu multe calorii și zahăr.
Începătorii pot ține această dietă primele trei zile din săptămână inițial, iar în timp să mărească numărul de zile în care „postesc” intermitent, până ajungi la șapte zile consecutive sau până ajungi la greutatea visată. În plus, în perioada în care nu mănânci, adică în afara intervalului de opt ore din timpul zilei, ar trebui să te odihnești și să te refaci.
Este important să știi că trebuie să ții această dietă în funcție de programul tău: dacă nu te trezești devreme, poți muta intervalul de opt ore mai târziu, dacă te trezești de la ora șase dimineața, atunci îl poți muta mai devreme. De asemenea, dacă nu ai un program regulat, poți stabili un interval de opt ore diferit în fiecare zi – trebuie doar să nu mănânci nimic în afara lui.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!