Semne că ai nevoie de detoxifierea de primăvară

De Adina Radu, pe

Așa cum spaţiul în care locuiești are nevoie la început de primăvară de o curăţenie generală, acelaşi lucru îl resimte şi organismul tău.
În general primăvara suntem predispuși mai mult că în orice alt anotimp la anemii, strare de oboseală fizică și psihică, lipsă de vitalitate și energie, combinată cu alimentația mult mai bogată în grăsimi pe care o avem pe timpul iernii și care îngreunează bună funcționare a organismului. Acum e momentul să profiți de tot ceea ce primăvară ți-ar putea oferi, pentru a-ți detoxifia organismul: de la o alimentație mai bogată în fructe și legume, până la vremea de afară ideală pentru mișcare.
Cu siguranță toată lumea are nevoie de o detoxifiere a organismului din când în când. Unii dintre noi cred că e suficient să renunțe la fumat și alcool, alții consideră că e suficient să nu mai mănânce carne sau dulciuri, însă detoxifierea organismului e diferită de la persoană la persoană. În funcție de simptomele pe care le ai, îți dai seamă ce nu funcționează corect și de ce are nevoie corpul tău pentru a funcționa la capaciatea normală.
Iată care sunt simptomele care îți indică faptul că ai nevoie de o dietă de detoxifiere. Nu e nevoie să ai toate aceste simptome pentru a trece la dieta de curățare a organismului, dar în funcție de ele poți stabili ce trebuie să schimbi în stilul tău de viață.

Sistemul digestiv


Este primul care îţi indică că ceea ce faci nu e bine. Primele semne se manifestă prin indigestie, arsuri stomacale, constipaţie şi balonare, respiraţie urât mirositoare. Semnalele de alarmă pe care ţi le transmite sistemul tău digestiv sunt extrem de importante.

Probleme dermatologice

Un alt indicator important este chiar tenul tău. Dacă îţi apar eczeme,  cearcăne în jurul ochilor, tenul este încărcat şi se îngraşă mai mult ca în alte situaţii, îţi apar coşuri, atunci organismul tău îţi transmite că are nevoie să scape de toxinele acumulate.  E necesar ca problemele dermatologice amintite să fie rezolvate atât printr-o dietă alimentară, dar şi prin tratamente cosmetice adecvate, indicate la început de primavară.

Sistemul imunitar


Chiar dacă alergiile sunt specifice acestui sezon, ele mai apar şi din cauza unui organism obosit şi încărcat. Răcela şi gripa sau problemele cu glanda tiroidă îţi indică de asemenea faptul că organismul tău nu funcţionează aşa cum trebuie şi este cazul să iei măsuri.

Sistemul endocrin

Dacă sistemul endocrin are un grad ridicat de toxine, atunci va apărea transpiraţia în exces atât pe timpul zilei, dar şi în timpul nopţii, pofta de mâncare crescută şi creştea sau scăderea bruscă în greutate.
Sistemul nevors

Indicatorii care îţi arată că trebuie să aplici un plan de detoxifiere a organismului cât mai repede sunt insomnia, stările de somnolenţă dar şi hiperactiviatatea.

La fel de atenta trebuie să fii şi la alţi indicatori care pot apărea în acest sezon: tensiunea arterială mare, probleme ale sistemului cardiovascular, respiraţia îngreunată sau congestiile nazale.
De asemenea, daca ai stări schimbătoare de dispoziţie, anxietate sau strări depresive,  atunci corpul tău îţi transmite că nivelul toxinelor din organism este foarte mare.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro