Coronavirus. Ce trebuie să știe cei care primesc colete din China 

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Joi, 12 martie 2020, 17:09

În plină criză cu răspândirea coronavirusului la nivel mondial, multă lume se întreabă cât de sigur mai este să primească diverse colete din țările în care numărul persoanelor infectate este de ordinul zecilor de mii. China se numără printre aceste țări, fiind și locul de unde a pornit împrăștierea virusului. În acest context, pentru a clarifica nelămuriea celor care se tem pentru sănătatea lor, Institutul Național de Sănătate Publică a transmis, printr-un comunicat, câteva informații importante pentru cei care au de primit colete din China.

Citeşte şi O femeie cu coronavirus dezvăluie ce simți dacă ești infectat

„În prezent, există informații limitate privind modalitatea de transmitere și rezistența în mediu a acestui virus. Se presupune că virusul se transmite predominant prin picături de secreții respiratorii (în cursul stranutului, tusei).  S-a observat faptul că acest virus necesită un contact strâns pentru transmiterea interumană, dar nu este exclusă posibilitatea transmiterii și prin contact cu suprafețe /obiecte care au fost contaminate cu secreții respiratorii provenite de la o persoană infectată. Totuși, având în vedere rezistența redusă a coronavirusurilor în mediu, ele fiind virusuri fragile, se presupune că, și în cazul noului coronavirus, este foarte puțin probabilă transmiterea prin intermediul coletelor internaționale (via avion sau pe cale navală), tinând cont de timpul lung de procesare și transport”, se arată în comunicat.

Citeşte şi Coronavirus se transmite la o distanță de 4,5 metri, rezistă 30 de minute în aer şi 4 zile pe suprafeţe

În plus, INSP mai menționează și faptul că Organizația Mondială a Sănătății cât și CDC Atlanta nu recomandă impunerea de măsuri suplimentare în cazul primirii coletelor din China sau din alte țări din Asia.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!