Foloseşte ce ai în casă şi prepară-ţi singură măştile de faţă pentru toamna aceasta. Cu efort minim şi în timp foarte scurt, poţi face un preparat natural pentru orice zonă a corpului. Nu trebuie decât să ştii care sunt combinaţiile potrivite, pentru a obţine rezultate spectaculoase.
Se întâmpla de multe ori ca produsele din comerţ să nu îţi ofere rezultatul pe care ţi-l doreşti? Alternativa cea mai la îndemâna ramâne îngrijirea cu ingrediente 100% naturale. Fie că sunt hrănitoare sau hidratante, fie că au proprietăţi exfoliante sau rol reparator, acestea nu dau niciodată greş. Condiţia este să ştii de ce ai nevoie şi să foloseşti ingredientul potrivit pentru problema pe care o ai.
Faina de ovăz, lapte şi miere
Mâini foarte uscate şi piele crăpata care se reface foarte greu? Dacă nu ai găsit încă o cremă care să îţi rezolve problema, e momentul să mergi pe varianta naturală: pune într-un bol cinci, şase linguri de făină de ovăz, două linguri de ulei de măsline, două linguri de lapte gras şi două linguriţe de miere. Amestecă totul foarte bine până se omogenizează, apoi întinde pasta obţinută pe mâini. După o jumătate de oră, clăteşte-te bine cu apă caldă. Încearcă să faci săptămânal această mască.
Zahăr brun şi ulei de măsline
Una dintre cele mai bune metode prin care poţi reda buzelor catifelarea şi aspectul sănătos este exfolierea regulată. Într-un bol mic, pune o lingură de zahăr brun şi una de ulei de măsline şi amestecă bine, până când zahărul se înmoaie. Aplică mixtura pe buze direct cu degetul şi masează uşor, cu miscări circulare. Clăteşte-te la final cu apă caldă şi foloseşte apoi un balsam hrănitor. Pentru buze frumoase şi sănătoase, e bine ca exfolierea să se facă de două ori pe săptămână.
Ulei de măsline şi miere
Pentru coate şi călcâie cu piele îngroşată, chiar crăpată, mierea este din nou soluţia potrivită. Prepară un amestec din două linguriţe de ulei de măsline şi două de miere, apoi adaugă puţin suc de lămâie. Masează pe zonele cu probleme şi lasă să acţioneze cam o jumătate de oră. Clăteşte-te bine şi aplică o cremă nutritivă. Pentru cele mai bune rezultate, foloseşte mască de două ori pe săptămână.
Este reţeta perfectă pentru lunile reci de iarnă, când pielea, uscată din cauza gerului şi a aerului umed, are nevoie de cât mai multe elemente nutritive. Curăţă un avocado, scoate sâmburele şi zdrobeşte miezul cu furculiţa. Amestecă-l apoi cu una, două linguriţe de iaurt natural. Aplică pe faţa curată, lasă masca să acţioneze câteva minute, apoi îndepărtează cu apă călduţă. Iaurtul lasă pielea curată şi luminoasă, căci are un uşor rol exfoliant, în timp ce avocado hrăneşte intens şi catifelează.
Banana şi miere
Curăţare şi hidratare în acelaşi timp? Da, este posibil combinând banana cu mierea. Prima îndepărtează celulele moarte şi creşte capacitatea pielii de a absorbi ingredientele nutritive, a doua hrăneşte, protejează şi împiedică deshidratarea. Amestecă jumătate de banană bine coaptă cu o linguriţă de miere şi aplică pe tenul curat. După 5 minute, îndepărtează masca cu apă călduţă.
„Poţi obţine o reţetă excelentă pentru hidratarea părului uscat în anotimpul rece şi în special pentru îngrijirea părului blond dacă vei combina două gălbenuşuri cu o lingură de miere şi cu 20 de picături de ulei de argan. Se amestecă totul bine până se omogenizează şi se aplică numai la rădăcină. După 30 de minute, clăteşte cu apă din abundenţă şi spălă-te ca de obicei, cu şampon. Atenţie: la final se foloseşte balsam şi nu mască”.
Iată aşadar câte combinaţii poţi face pentru a obţine cele mai bune măşti de faţă în toamna aceasta.