Cancerul cerebral: Care sunt simptomele unei tumori pe creier

De Diana Zagrean, pe

Auzim tot mai des de tumori cerebrale şi de cancer, care apare tot mai des şi la tot mai multă lume în România. Află totul despre cancerul cerebral: Care sunt simptomele unei tumori pe creier.
Mii de pacenți bolnavi de cancer din România se luptă zi de zi să găsească medicamentele esențiale pentru supraviețuire. În ultimii doi ani, țara s-a confruntat cu o criză acută a tratamentelor pentru cancer, peste 20 de tipuri de medicamente, în special cele ieftine, fiind foarte greu sau chiar imposibil de găsit.
Incidența cazurilor de cancerîn tările europene este în creștere, primele trei tipuri de cancer ca numar de cazuri fiind cancerul la sân, cancerul colorectal și cancerul de prostată.
Totodată, sunt diferențe mari între țările europene în ceea ce privește resursele alocate tratamentelor pentru cancer și achiziționarea de noi medicamente oncologice. România se află printre țările din Uniunea Europeană cu cea mai mică sumă cheltuită pentru tratamentul cancerului, chiar dacă incidența bolii este comparabilă cu cea din alte țări Est Europene.
Pacienții sunt de obicei internați, iar tratamentul bolii este reprezentat de cele mai multe ori de chimoterapie intravenoasă și proceduri chirurgicale, rezultând astfel un număr mare de cazuri care au nevoie de medicație.
Potrivit legilor din România, pacienții bolnavi de cancer au dreptul să primească medicamente gratuite.
În realitate însă, mulți dintre ei trebuie să găsească alte metode pentru a procura medicamentele de care au nevoie, o parte apelând la rude sau prieteni care călătoresc în străinătate. Statisticile arată că aproximativ 1,300 de persoane sunt pe lista de așteptare, pentru a primi acceptul începerii tratamentului.
Citeşte mai departe şi află totul despre cancerul cerebral: Care sunt simptomele unei tumori pe creier, pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!