Bombe calorice despre care nu știai că fac parte din dieta ta

De Sandra S., pe

Când vrei să slăbești ești atentă la ceea ce mănânci, însă află că nu toate produsele alimentare bune în diete sunt cu adevărat bune. Află care sunt bombele calorice ascunse:
Sendvișurile cu lipie
Dacă lipia nu are miez, nu înseamnă că are mai puține calorii decât pâinea normală. Ba chiar, în unele cazuri are chiar mai multe calorii – lipia care seamănă cu o clătită, de exemplu. Degeaba o umpli tu cu salată și carne slabă pe grătar, când de fapt înghiți mai multe calorii decât ți-ai dori.
Sosurile din salată
Ce rost are o salată dacă nu îi poți pune și un sos delicios alături, nu-i așa? Ei bine, sosurile sunt partea cea mai rea dintr-o salată și îți pot da peste cap dietele. Acestea conțin o grămadă de calorii, pentru că sunt făcute cu ouă, lactate, uleiuri și în general conțin între o treime și jumătate din caloriile pe care ar trebui să le consumi într-o zi întreagă, nu la o singură masă.
Produse fără grăsimi
Nici dacă sunt lipsite de grăsimi nu sunt mai sănătoase și nici nu te ajută în dietă. Orice produs care promite lipsa grăsimilor conține mult mai mult zahăr decât ar trebui, ca să păstreze gustul bun. Și acestea ar trebui evitate atunci când vrei să slăbești. În plus, nu trebuie să renunți chiar la toate grăsimile din alimentație, pentru că organismul tău are nevoie de ele ca să funcționeze bine și corect.
Batoane de nuci și alune
Crezi că până și cele făcute în casă ar ține locul unor gustări pe timpul zilei? Ei bine, nu e chiar așa. Chiar dacă simți că te energizează sau îți țin de foame între mese, fac asta doar cu ajutorul caloriilor, care sunt la fel de multe ca o masă normală.
Produse fără gluten
Ovăzul este mai sănătos pentru că nu conține gluten, dar nu te lăsa păcălită de acest fapt. Glutenul oferă textură și gust multor produse, iar ca să le păstreze, producătorii adaugă un plus de zahăr, amidon, grăsimi sau îndulcitori, care conțin la fel de multe calorii ca și cele cu gluten ori, în unele cazuri, chiar mai multe, făcându-le astfel bombe calorice. Cele mai bune produse fără gluten sunt fructele și legumele proaspete, în locul celor cu ovăz.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!