Ce te învaţă câinii despre relaţia de cuplu

De Stela Moisescu, pe

Patrupedele cu nas umed, ce dau frenetic din codiţă ştiu mai multe despre iubire decât ne-am imagina. Şi-au câştigat deja titluatura de „cel mai bun prieten al omului”…
… dar merită o nouă distincţie. Câinii ne-ar putea preda şi lecţii de dragoste care să ne ajute în relaţiile de cuplu, afirmă Harrison Forbes, dresor canin şi autor al cărţii ” Heart of a Dog: What Challenging Dogs Have Taught Me About Love, Trust and Second Chances”.

Mai precis, când vine vorba de relaţionare, patrupedele fac anumite lucruri, dar evită altele, iar noi ar trebui să le urmăm exemplu, arată msn.com.

Eşti curioasă ce te poate învăţa despre dragoste şi relaţii de cuplu un smoc de blană, ce caută atenţia cu boticul? Iată 5 lecţii predate de câini, care îţi vor înfrumuseţa viaţa amoroasă!

1. Învaţă să ierţi şi să uiţi

Trăieşti în trecut şi nu reuşeşti să treci peste ce a făcut iubitul tău, deşi susţii că l-ai iertat? În acest fel te îndrepţi cu paşi repezi către sfârşitul relaţiei de cuplu. Este vital să ierţi şi să uiţi, cu alte cuvinte, să trăieşti în moment, pentru a avea o relaţie de cuplu fericită.

Ai remarcat deja cum câinii nu ţin niciodată ranchiună, nu au resentimente şi reuşesc să şteargă cu buretele orice supărare.

În acest sens, câinii sunt un exemplu demn de urmat. Eşti îngândurată şi ai ţipat la căţeluşul tău care încerca să te înveselească? Atunci sigur ai observat că dacă schimbi imediat tonul şi îl mângâi, el îţi primeşte fără ezitare gesturile de afecţiune. Asta pentru că iartă şi uită imediat.

Dacă oamenii ar reuşi să treacă aşa uşor peste lucrurile mărunte, relaţiile de cuplu ar fi mult mai armonioase, susţine antrenorul Forbes.

2. Învaţă să iubeşti necondiţionat

De ce sunt vedetele hollywoodiene iubitoare de animale şi se afişează oriunde cu câte un patruped prin preajmă? Pentru că un câine iubeşte necondiţionat, iar legătura este una autentică şi de durată. Vedetele în discuţie se simt apreciate pentru propria persoană, nu pentru faimă sau contul bancar.  

Aşadar, de la câini poţi învăţa cum să consolidezi o legătură romantică şi să îl faci pe cel de lângă tine să se simtă apreciat pentru ceea ce este.

3. Învaţă să fii consistentă în ceea ce simţi

Doar pentru că ai probleme la job, nu înseamnă că trebuie să te porţi cu iubitul tău de parcă el e de vină pentru tot. Este uşor să ne vărsăm oful pe cei care ne sunt aproape şi nu se supără aşa uşor pe noi. Totuşi, nu aşa îi oferim partenerului siguranţa care consolidează o relaţie.  

Câinii ne oferă un confort emoţional pentru că nu au schimbări bruşte de dispoziţie şi îşi arată afecţiunea într-un mod consistent, cu excepţia momentelor când sunt bolnavi, precizează Forbes. Putem lua exemplul lor, pentru a consolida relaţia de cuplu.

4. Învaţă să balansezi stresul şi distracţia

Forbes precizează că în sesiunile de dresaj canin, dresorii obţin randament maxim de la patrupede dacă echilibrează tehnicile de dresaj cu momente de relaş. Uneori relaţia de cuplu devine o povară, tocmai pentru că o tratăm ca pe o obligaţie şi uităm de distracţia în doi.  Pentru a avea o relaţie de cuplu fericită, ar trebui să iei exemplul câinilor care evită surmenajul, balansând stresul cu joaca.

5. Invaţă să comunici eficient

Atunci când comunici cu iubitul tău simţi că nu te faci înţeleasă? Nu sunt de vină cuvintele alese, ci felul în care adaptezi stilul tău de a comunica personalităţii partenerului.  

„Aşa cum un câine mai încăpăţânat nu reacţionează la multe comenzi, dar la dovezi de afecţiune da, ar trebui să înveţi ce stil de comunicare funcţionează în cazul partenerului”, te sfătuieşte Forbes.

Atât în cazul câinilor, cât şi în cazul oamenilor este important să îl cunoşti pe cel de lângă tine, pentru a afla ce fel de comunicare rezonează cu el.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!