Poziţii sexuale pentru a rămâne însărcinată

De Stela Moisescu pe

Stilul de a face sex, dar şi stilul tău de viaţă influenţează rapiditatea cu care rămâi însărcinată. De aceea, e important să fii la curent cu toate metodele prin care grăbeşti…
… apariţia unei sarcini.

Sex de trei ori pe săptămână

Specialiştii recomandă sex de trei ori pe săptămână pentru a rămâne însărcinată rapid. Aşa eviţi orice eroare în calcularea perioadei de ovulaţie, mai ales dacă ciclul tău menstrual nu este regulat. Mai mult, s-a  ajuns la concluzia că sperma bărbatului are o calitate optimă dacă acesta ejaculează de trei, patru ori pe săptămână.

Contactele cele mai fertile sunt cele premergătoare ovulaţiei

Deşi auzi peste tot că în timpul ovulaţiei ai cele mai mari şanse să rămâi însărcinată, în realitate perioada de dinainte este cea prielnică. De ce? Pentru că viaţa ovulului nu este aşa îndelungată precum ai crede. De la expulzarea din ovar, ovulul trăieşte între 12 şi 24 de ore.

Dacă în acest interval nu întâlneşte un spermatozoid capabil să-l fertilizeze, ovulul moare. Oricât de regulat ar fi ciclul tău menstrual este dificil să ghiceşti acest interval lună de lună.

Vestea bună este că un spermatozoid trăieşte în interiorul uterului între trei şi cinci zile. Aşa că dacă începi să faci sex cu câteva zile înainte de ovulaţie maximizezi şansele de a rămâne însărcinată.

Momentul ideal pentru a rămâne însărcinată este dimineaţa

Dacă faci sex dimineaţa şi la prânz măreşti şansele de a concepe un copil, căci atunci sperma bărbatului este în constituţia cea mai feritilă.

Dacă ştii frecvenţa şi perioada ideală pentru a rămâne însărcinată, acum e cazul să afli şi cum poţi face sex pentru a mări şansele apariţiei unei sarcini.

Orgasmul favorizează conceperea unui copil

Nu transformaţi sexul într-o activitate mecanică, în care fecundarea este unicul scop. Stresul, planificările în detaliu sau folosirea lubrifiantului când nu eşti excitată scad şansele de concepere.

Studiile arată că dacă ai orgasm în timpul sexului favorizezi fecundarea ovulului, datorită contracţiilor uterine care uşurează drumul spermatozoizilor la ovul. Aşa că nu uita să creezi o atmosferă romantică şi să dai frâu liber fanteziilor. Sexul nu trebuie să îşi piardă din savoarea obişnuită doar pentru că acum are şi o altă utilitate în afară de plăcerea fizică.

Poziţiile sexuale care măresc şansele de a rămâne însărcinată

În momentul ejaculării ideal ar fi să stai cu picioarele ridicate, pentru ca lichidul ejaculator să curgă în interiorul vaginului, nu să-l ţintească. Folosiţi forţa gravitaţională în avantajul vostru, încercând poziţii sexuale precum cea a missionarului sau doggie-style, în care îţi lipeşti capul de pat, iar iubitul tău te penetrează mai de sus.

Totuşi, dacă nu poţi atinge orgasmul decât într-una sau două poziţii sexuale nu le evita doar pentru că ele sfidează forţa gravitaţională.

În afară de stilul de a face sex, şansele de a concepe un copil sunt influenţate şi de stilul tău de viaţă, în general.

Renunţă la ţigări şi alcool, căci ele scad şansele de a rămâne însărcinată şi pun viaţa fetusului în pericol. Ai mai multe şanse să rămâi însărcinată dacă scapi de aceste vicii. Nici cafeaua sau ceaiurile care conţin cofeină nu mai trebuie să facă parte din meniul tău zilnic. Cofeina, la fel, îţi micşorează şansele de a concepe un copil.

Greutatea influenţează şansele de a rămâne însărcinată

Le micşorezi simţitor dacă greutatea ta este sub sau peste medie, pentru că apar dereglările hormonale şi ale ciclului menstrual. Având o greutate normală favorizezi apariţia sarcinii.

O gândire optimistă măreşte şansele de a rămâne însărcinată

Multe femei se deziluzionează dacă nu rămân imediat însărcinate. Aşa apare stresul, care este un mare duşman al conceperii unui copil. O atitudine pozitivă şi efectuarea unor exerciţii fizice te pot ajuta să scapi de stres şi să favorizezi apariţia unei sarcini.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro