Ce dietă trebuie să ai pentru orgasm garantat

De Stela Moisescu pe

Aşa cum există diete pentru detoxifierea organismului sau pentru slăbire, află că există şi diete care te ajută să devii o femeie mai orgasmică. Autoarea Marrena Lindberg a găsit…
… reţeta minune, care îţi garantează că vei avea orgasm de fiecare dată când faci sex.

În ce constă reţeta care te face mai orgasmică

Autoarea a pornit de la o teorie destul de simplă. Testosteronul este responsabil de libidoul femeilor şi al bărbaţilor, iar o cantitate mai mare în organism înseamnă că eşti mai dornică să faci sex şi mai receptivă la stimuli sexuali- condiţie de bază în atingerea orgasmului.

Mai apoi, Lindberg a analizat hormonii care se eliberează în asociere cu orgasmul. Ei bine, în anticiparea unui climax eliberăm dopamină, hormon care îţi oferă acea poftă insaţiabilă de sex şi care îţi intensifică senzaţiile. Aşadar, cu cât eliberezi mai multă dopamină, cu atât eşti mai înfierbântată în timpul sexului.

Imediat după un orgasm eliberăm serotonină. Acest hormon, deşi se mai numeşte şi hormon al fericirii, nu îţi aduce voie bună în pat. Practic, serotonina te calmează după un orgasm şi te face, pentru o perioadă, mai indiferentă în faţa stimulilor sexuali.

Pornind de la aceşti trei hormoni, autoarea a elaborat o dietă în care se urmăreşte creşterea nivelului de testosteron şi dopamină şi scăderea nivelului de serotonină.

Ce alimente conţine dieta care te face mai orgasmică

Cum creşti testosteronul: consumă alimente bogate în proteine, zinc şi magneziu.

Pentru ca dieta să îşi facă efectul, ar trebui ca 30% dintre calorii să ţi le iei doar din consumul de proteine, la fiecare masă. Autoarea îţi recomandă proteinele de origine animală, căci ele au cea mai bună valoare nutriţionistă şi sunt uşor de absorbit. Le găseşti în carne, peşte lapte sau ouă.

Zincul este şi el benefic pentru că blochează enzima care transformă testosteronul în estrogen şi îl găseşti în alimente precum: stridii (conţin cea mai mare cantitate de zinc), ficat de vită sau porc, peşte gras, ouă (gălbenuş), soia, pâine integrală, germeni de grâu, fasole, linte, alune şi seminte de dovleac.

Rolul magneziului în dietă este acela că limitează acţiunea proteinei SHGB, care transportă în sânge testosteronul într-o formă inactivă. Astfel, tu beneficiezi de mai mult testosteron „liber”, deci activ! Îl găseşti în: cacao, migdale, nuci, spanac, prune, banane, pătrunjel, dar şi în legume cu frunze verzi.

Citeşte continuarea pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2