14 beneficii incredibile ale unei partide de sex

De Stela Moisescu, pe

Ai cu 50% mai puţin risc de a muri, buze mai pline, scapi cel mai rapid de depresie şi arăţi cu 12 ani mai tânără. Iată câteva dintre beneficiile sexului…
… pe care specialiştii le analizează tot mai în detaliu pentru a te lămuri cu privire la efectele surprinzătoare ale unei vieţi sexuale active asupra corpului şi minţii tale.

Important de menţionat este că beneficiile nu sunt aduse doar de orgasm şi de exerciţiul fizic din timpul sexului, ci şi de trăirea emoţională a actului. Aşadar, sexul cu un partener stabil, într-o relaţie serioasă se presupune că aduce mai multe beneficii decât aventurile sexuale.

Iată cele mai surprinzătoare 14 beneficii ale sexului din prezent!

Sexul îţi face buzele mai pline şi te face să străluceşti

Sexologul  Gloria Bramer susţine că sexul îţi face buzele mai pline şi oferă pielii şi părului un plus de strălucire. Activitatea sexuală îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, făcând ca pielea să fie mai bine oxigenată, dar ridică şi nivelul de estrogen, care conferă trupului tău acea strălucire inconfundabilă.

Sexul hidratează, îţi curăţă  porii şi face pielea mai elastică

Bramer mai precizează că sexul făcut în mod frecvent are printre însemnatele beneficii şi hidratarea pielii. În plus, activitatea sexuală stimulează producerea de colagen, aşa că pielea va deveni mai suplă şi elastică, beneficiile asemănându-se cu cele ale unei creme hidratante.

Experţii mai precizează că transpiraţia din timpul sexului îţi curăţă porii mai eficient decât un produs cosmetic.

Sexul te întinereşte cu 12 ani

De ce arată Cameron Diaz atât de tânără la vârsta ei? Ea susţine că sexul este tratamentul potrivit, iar specialiştii îi confirmă spusele. Sexul stimulează producerea de colagen, care împiedică formarea ridurilor.

Potrivit unui studiu, sexul făcut de 4 ori pe săptămână te întinereşte cu 12 ani! O altă cercetare arată că acele cupluri care fac sex de două, trei ori pe săptămână arată mai tinere cu 7 ani decât cele care fac sex mai rar.

Interesant este că cei cu o viaţă sexuală inactivă arată mai bătrâni decât sunt în realitate, potrivit unui studiu realizat pe 3500 participanţi, timp de un deceniu.

Sexul făcut o dată pe săptămână te scapă de răceală sau gripă

Se ştie că sexul măreşte imunitatea corpului, însă beneficiile sunt surprinzătoare. Sexul făcut o dată pe săptămână creşte imunitatea în faţa răcelilor şi a gripei cu 30%.

Sexul reglează ciclul menstrual

Știi deja că sexul făcut în mod frecvent îţi reglează ciclul menstrual şi diminuează durerile din timpul menstrei. Interesant este că nu orgasmele sau contracţiile din timpul penetrării, deci nu sexul în sine, oferă aceste beneficii, ci legătura emoţională care se stabileşte între parteneri, potrivit endocrinologului Winnifred Cutler. El mai precizează că de aceste beneficii se bucură şi lesbienele.

Sexul scade riscul de deces cu 50%

Potrivit unui studiu realizat pe durata a zece ani, participanţii care au avut în tot acel timp o viaţă sexuală activă au avut şi un risc de deces cu 50% mai mic decât ceilalţi participanţi la studiu.

Citeşte continuarea pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!