Hainele noi sunt contaminate cu mii de bacterii

De Andra Pecingina, pe

Atunci când cumperi o haină nouă consideri că este curată, nu-i aşa? Ei bine ,cercetătorii au descoperit că orice obiect vestimentar din magazin este mai murdar decât ce ai deja în dulap!
Producătorii emisiunii TV „Good Morning America” au rugat un expert să testeze hainele noi din trei magazine.

Dr Phillip Tierno, şeful secţiei de microbiologie şi imunologie de la Universitatea din New York a testat 14 piese vestimentare şi a găsit un număr foarte mare de germeni şi bacterii.

„Unele piese erau contaminate cu multe bacterii… ceea ce indică faptul că multe persoane le-au probat. Cu alte cuvinte, purtând hainele noi fără să fie spălate e ca şi cum aţi atinge subsuorile sau scrotul unei alte persoane,” completează doctorul.

Pe o jachetă şi o bluză din mătase testate, expertul a descoperit urme de secreţii respiratorii, microorganisme vaginale, urme de urină şi chiar materii fecale.

„Majoritatea oamenilor nu ştiu aceste lucruri şi cred că nu se pot îmbolnăvi din cauza acestor haine pentru că ele sunt uscate, sunt pe umeraş şi sunt noi. Ei nu îşi dau seama că sunt probate de  foarte mulţi oameni şi hainele intră în contact cu părţi ale corpului care pot transmite agenţi patogeni.”

Nu vrem să te speriem, dar experţii spun că te poţi contamina cu diverse boli doar dacă porţi haine contaminate cu bacterii care pot supravieţui zile, chiar şi luni pe materialul textil.

Pentru a te proteja de astfel de bacteriile dăunătoare, Dr Tierno recomandă spălarea hainelor abia achiziţionate sau introducerea lor la un ciclu scurt în uscător înainte de a le purta.

El ne mai spune să nu probăm hainele direct pe piele şi să ne spălăm bine pe mâini după fiecare repriză de shopping.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!