Gala Festivalului Brazilor de Crăciun

De Andra Pecingina pe

Gala Festivalului Brazilor de Crăciun aduce şi în acest an cele mai spectaculoase creaţii donate de designeri români de renume în licitaţia cu scop caritabil aflată pe lista tuturor VIP-urilor.
În acest an s-au strâns prin licitaţia cu scop caritabil fonduri în valoare de 275.000 de euro, Salvaţi Copiii va folosi aceste fonduri în 2010 pentru a sprijini peste 3.000 de copii şi familiile lor.  

Cel mai scump brad a fost cel realizat de brandul Oxette, vândut la preţul de 17.000 de euro, urmat de sculptura din sticlă semnată Ioan Nemţoi, 15.000 de euro.

Bradul Oxette a fost creat cu gândul la Crăiasa Zăpezii şi la un bal de gheaţă elegant şi sclipitor. Bradul se numeşte „Visul unei nopţi de iarnă”, un suport din oţel, acoperit cu foiţă de argint ornată cu cristale Swarovski şi alte pietre semipreţioase.

În foaierul sălii Diamond Ballroom a hotelului Ramada North, brazii donaţi au fost expuşi pentru deliciul publicului VIP care urma să liciteze. Rita Mureşan s-a arătat foarte mândră de cele două fiice ale sale, cele care şi-au pus amprenta pe bradul donat în acest an. „Este bradul lor!”  spune creatoarea de modă premiată în acest an la Romanian Fashion Awards 2009,  „Copacul fermecat”, în care locuiesc toate zânele naturii.

Rita Mureşan ne spune povestea din spatele bradului: „Iarna, el este plin de de zăpadă şi seamănă cu un copac de cleştar. Toată ziua, zânele ocrotesc natura, iar seara se odihnesc în acest copac, istovite. Munca de peste zi a zânelor este din ce în ce mai grea, pentru că oamenii au uitat să ocortească natura.”.

Prezentatorii evenimentului de caritate Gala Festivalului Brazilor de Crăciun 2009 au fost Andi Moisescu şi Andreea Raicu. Andreea Raicu face parte din comitetul de organizare a evenimentului şi este una din susţinătoarele organizaţiei „Salvaţi Copiii”.

Ea semnează ideea unui brad alături de prietena ei Irina Schrotter, brad realizat cu sprijinul profesorui Dragos Pătraşcu. Acesta reprezintă un obiect de artă contemporană, realizat sub forma unei sculpturi metalice elegante şi s-a vândut cu preţul de 10.000 de euro.

Bradul creatoarei Agnes Toma a constat într-o rochie verde oliv şi auriu din voal şi tulle în valuri, cu aplicaţii de flori şi a adus prin licitaţie 7.000 de euro.

Designerul de accesorii Kristina Dragomir a donat o creaţie sculpturală, un brad în formă de sfeşnic cu lumânări inspirat de poveştile lui Hans Christian Andersen care a adus fonduri de 11.000 de euro.

Brăduţul Irinei Marinescu este o creaţie jucăuşă, realizată în formă de păpuşă japoneză iar creaţia Claudia Castrasse reprezintă un brăduţ realizat prin modelarea unei structure metalice argintii şi a fost cumpărat de Camelia Şucu cu suma de 10.000 de euro.

Cristian Samfira a donat o creaţie piramidală pictată în nuanţe de gri şi albastru, împodobit cu un strat de „zăpadă” din pânză albă, vândut la preţul de 7.000 de euro. Alte idei complet originale poartă semnătura designerilor români Venera Arapu, Lena Criveanu, Mihaela Glăvan, Ana Wagner, Iris Şerban, 

Bradul creat de organizaţia „Salvaţi Copiii” s-a vândut cu 10.000 de euro şi reprezintă o pânză pictată şi ornată cu diferite materiale textile în nuanţe de verde, aşezată pe un şevalet Sculptura realizată de Alexandru şi Mihnea Ghilduş, numită „Căldura transparentă a gheţii de cristal” reprezintă o structură complex din lemn cu lamele de sticlă verzi.

Dintre vedete, Corina Bârlădeanu a licitat din partea companiei Carrefour, iar Camelia Şucu şi Class Living au plecat la sfârşitul serii cu doi braduţi de Crăciun, cele semnate Claudia Castrasse şi IKEA.
Urmăreşte mai multe imagini cu creaţiile special ale designerilor români şi invitaţii la Gala Festivalului Brazilor de Crăciun în galeria foto de mai jos!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro