Dieta de cosmetice, recomandată sau nu?

De Andra Pecingina, pe

O serie de dermatologi din New York au dezvoltat un nou trend: dieta de cosmetice. Ei recomandă clientelor cât mai puţine produse cosmetice! Află mai jos părerea experţilor români despre acest concept!
Minimalismul în îngrijirea tenului a devenit preferinţa unor dermatologi care îşi sfătuiesc clientele să renunţe la dulapul plin cu cosmetice în favoarea unui regim strict: săpun, loţiune cu factor de protecţie solară, indiferent de anotimp şi dacă este nevoie, un produs creat pentru nevoile specifice ale pielii clientei (hidratant, anti-pete, antiacneic, vitaminizant, nutritiv etc.).

Am decis să întrebăm experţii ce părere au în legătură cu acest nou concept, dieta de cosmetice.

Biologul cosmetolog Cătălina Anca Golea, dezvoltator al liniei de cosmetice Lux&Ethical, ne mărturiseşte că aderă la această direcţie: „În ultima perioadă cosmetica asfixiază tenul şi consider că trebuie redescoperită simplitatea.”

Cătălina Golea crede în „abordarea asiatică în cosmetică, care se bazează pe tipurile clasice de ten şi astfel tegumentul devine un punct de diagnosticare al sănătăţii.”

„Factorul de hidratare al pielii este diferit la fecare femeie, depinzând şi de nivelul hormonal”  şi acesta contează mult în alegerea produselor cosmetice. „Poţi folosi şi un singur produs dacă acesta îţi îndeplineşte nevoile. Se poate ajunge la două sau trei produse , dar femeile trebuie să le folosească dacă există probleme ale tenului,” ne mai spune doamna Golea.

Cosmetologul consideră că „superchimizarea produselor în dorinţa de a le face mai comerciale şi mai profitabile este în detrimentul conţinutului, produsul rămânând fără valoare şi efect.”

Dr. Sebastian Pop, medic dermatolog, nu este de acord cu noul concept de dietă de cosmetice. El ne spune că „nevoile pielii sunt cele pe care le transmite pielea. Fiecare produs cosmetic îşi are rostul, trebuie însă adaptat nevoilor pielii.”

El ne menţionează că există cazuri extreme în care o femeie dezvoltă intoleranţă la cosmetice, cazuri rare, cel mai des însă „oamenii folosesc prea puţină hidratare şi pielea suferă.”

Din experienţa doctorului Pop, regimul cosmetic trebuie gândit şi conceput în funcţie de munca pe care o întreprinde o femeie.

Femeile care lucrează în mass media şi folosesc o cantitate mare de machiaj în fiecare zi trebuie să aibă un program bine definit de demachiere şi hidratare, iar o femeie care are de-a face cu frig sau praf în fiecare zi la munca trebuie să îşi adapteze produsele în funcţie de factorii care îi atacă tenul.

Concluzia? Îngrijirea tenului tău depinde de nevoile sale, pe care trebuie să le cunoşti în profunzime, pentru a îţi oferi cele mai bune tratamente. Douăzeci de produse prost alese nu îţi vor menţine pielea tânără şi sănătoasă, în schimb două produse cosmetice recomandate de însuşi tenul tău pot face minuni!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro