Trucuri de machiaj pentru tenul acneic

De Sandra S., pe

Poţi avea probleme cu tenul acneic la orice vârstă – fie că îţi mai ies coşuri sau doar ţi-au rămas cicatrici din adolescenţă. Vezi mai departe câteva trucuri de machiaj care ascund urmele lăsate de acnee:

Foloseşte un primer special


Caută o bază de machiaj – primer – care să calmeze pielea iritată şi să reducă roşeaţa. Optează pentru o formulă cât mai naturală.

Renunţă la sclipici

Pentru că ai un ten cu probleme pe care vrei să le ascunzi, ar trebui să renunţi la fardul de obraz care străluceşte. Poţi folosi blush sau o pudră bronzantă, însă acestea ar trebui să fie mate, ca să nu scoată defectele pielii în evidenţă.

Cum păstrezi bureţii de machiaj

Femeile cu ten sensibil, în special cele cu tendinţă acneică, ar trebui să folosească bureţii de machiaj câte o singură dată sau să îi cureţe foarte bine după fiecare folosire. Pe bureţi se pot dezvolta numeroase bacterii, care fac mai mult rău, chiar dacă tu ai cele mai bune intenţii.

Fond de ten uşor

Ca fond de ten, caută unul care să se potrivească nuanţei tale de pielii şi în acelaşi timp să fie de tip spumă. Cel lichid începe să curgă prea repede pentru că ai tenul gras. Spuma se aplică uşor, iar textura nu încarcă deloc.

Nu uita să te demachiezi!

Este foarte important să te demachiezi în fiecare zi şi să îţi cureţi tenul cu un cleanser delicat!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!