Machiajul ochilor în funcţie de ocazie

De Unica.ro, pe

Fie ca te duci la o cafea cu prietenele, fie ca ieşi în oraş cu soţul, fie ca te aşteaptă înca o zi plina la serviciu, nu renunţa la machiajul ochilor. Trebuie sa ţii cont doar de momentul zilei şi de ceea ce ţi se potriveşte.
Fard de pleoape, dermatograf, mascara. Acestea sunt principalele „instrumente” cu ajutorul cărora îţi poţi „desena” ochii în cele mai interesante feluri pentru cele mai diferite ocazii.

Machiajul corect al ochilor

 
Primul pas este aplicarea unei creme speciale pentru ochi. Urmeaza fondul de ten, a carui nuanţa trebuie sa fie în concordanţa cu pielea şi corectorul pentru cearcane. Se aplica apoi doua straturi de mascara. Procesul se încheie cu aplicarea fardului.

Ce trebuie să ştii despe machiajul ochilor

Culorile deschise dau impresia de ochi mai mari si creează o privire luminoasă.
Atunci când vrei o privire pătrunzătoare, intensă, electrizantă, foloseşte culori mai închise: negru, maro, kaki.
Machiajul din două nuanţe – una închisă, cealaltă deschisă, trebuie aplicat astfel: nuanţa deschisă în interior pentru luminozitate, iar cea închisă spre exterior pentru a crea impresia unor umbre Pentru ochii tineri se folosec farduri cremoase şi sidefate, iar pentru cei ridaţi, farduri mate.

Machiajul ochilor în funcţie de ocazie

 
La serviciu, alege machiajul natural
Asta nu înseamnă să nu te machiezi deloc, ci să te machiezi discret, astfel încât să pari foarte naturală. Pentru ochi alege farduri în culori pale ca: roz, gri şi orange deschis. Rimelează-ţi foarte discret genele, iar pentru buze foloseşte un gloss sau un ruj cât mai natural.
La întâlnirea cu prietenele, fii mai îndrăzneaţă
Când te vezi cu prietenele tale, poţi opta pentru un machiaj ceva mai îndrăzneţ, mai ales dacă întâlnirea are loc la o cafenea unde cine ştie cine te poate vedea, Pune accentul pe ceea ce ştii că te avantajează, Conturează-ţi ochii cu ajutorul unui dermatograf sidefat şi în nuanţe luminoase ca gri deschis, alb-fildeş sau crem, Pe buze te poţi juca cu un ruj în nuanţe mai puternice: roşu, cărămiziu, vişiniu,

Dacă iei cina cu el…
Te-a invitat în seara asta la cină. Te-ai decis deja în ceea ce priveşte ţinuta, însă nu ştii încă ce machiaj s-ar potrivi pentru această ocazie. Cel mai indicat este să pui accentul pe ochi, astfel: trasează o linie ascendentă cu dermatograful negru; aceasta trebuie să fie mai subţire în interior şi mai groasă spre exterior, în combinaţie cu acesta, poţi folosi un fard sidefat, într-o nuanţă deschisă. Iar pentru un plus de efect, foloseşte un creion-fard sidefat pe care să îl aplici imediat sub colţul sprâncenei. La final, nu uita să aplici mascara.

Machiajul ochilor în funcţie de culoare

Află care sunt cele mai potrivite nuanţe de farduri şi creioane de ochi, în funcţie de culoarea irisului. Nuanţele fardurilor trebuie alese ţinând cont şi de culoarea părului, astfel încât cele două să fie întotdeauna în armonie. Dacă părul tău este deschis la culoare, adică şaten sau blond, atunci fardurile pot fi alese în culori mai intense, mai tari. Pentru părul roşcat sau brunet sunt preferate culorile mai discrete ale fardurilor, care să nu intre în contradicţie cu cea a părului.
Ochii căprui se „asortează” cu nuanţe de bej, maro, kaki, verde, albastru, portocaliu sau negru.
Dacă ai ochi verzi, alege tonurile de mov, kaki, roşu, portocaliu şi nuanţele de prună, piersică.

Pentru irisul albastru, cele mai potrivite sunt culorile: roz, lila, prună, mov, gri fumuriu, auriu, portocaliu, maro.

Ochii negri sunt cel mai bine puşi în evidenţă prin verde, albastru, gri, piersică.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!