Machiaj: Ce greşeli te urâţesc

De Libertatea pentru femei, pe

Ce-i prea mult strică! Este un adevăr care se aplică la fel de bine şi în arta machiajului. Specialistul nostru în make-up îţi dezvăluie care sunt cele mai des întâlnite greşeli şi ce trebuie să eviţi pentru a obţine un aspect frumos, exact cum îţi doreşti.
Probabil ţi s-a întâmplat să vezi, uneori, în jurul tău doamne sau domnişoare machiate excesiv, în timpul zilei, cu creion şi mascara, ori fardate strident şi rujate exagerat cu nuanţe care îţi luau pur şi simplu ochii. Aceste exemple nu sunt tocmai fericite, deoarece în loc să pună în valoare trăsăturile şi expresia feţei, au dus la obţinerea unui aspect ostentativ şi vulgar. Dacă vei ţine cont de sfaturile noastre, cu siguranţă, nu te vei confrunta vreodată cu această situaţie.

POMEŢI

1 Fardul de obraz aplicat excesiv şi incorect este o greşeală întâlnită frecvent în make-up.
2 Pomeţii sidefaţi excesiv pe timpul zilei sunt total nepotriviţi, mai ales la lumină naturală.

BUZE

1 Conturul depăşit al buzelor şi accentuarea acestuia prin alegerea unei nuanţe mult mai închise sau aprinse faţă de culoarea rujului folosit trebuie evitat neapărat, deoarece duce la obţinerea unui aspect vulgar şi neîngrijit.
2 Buzelor mature şi ridate nu li se recomandă folosirea gloss-ului dat în exces, de asemenea, o greşeală des întâlnită în machiaj.
3 Folosirea unui ruj cu o nuanţă puternică exclude automat aplicarea unui fard închis sau strident pe timpul zilei. În caz contrar, vei obţine un aspect vulgar, total dezavantajos.

TEN

1 Diferenţa de culoare după aplicarea fondului de ten între faţă şi restul corpului dă un aspect ciudat şi nefiresc, de aceea alegerea acestuia este extrem de importantă, precum şi armonizarea acestuia cu nuanţa pielii.
2 Luminarea excesivă a cearcănelor (aspectul de căprioară speriată), mai ales a pungilor de sub ochi, conferă un volum şi mai mare.
3 Corecţiile prea vizibile la nivelul feţei, mai ales pe timpul zilei, sunt de evitat.
4 De asemenea, luminarea şi folosirea unei pudre sidefate pe zonele care sunt deja voluminoase şi accentuarea acestora (ex.: o frunte deja lată, un nas proeminent, o bărbie dublă etc.) trebuie evitate.
5 Pudrarea excesivă şi accentuarea ridurilor, mai ales din jurul ochilor, este o altă eroare.

SPRÂNCENE

1  Cele conturate cu creion negru nu fac altceva decât să înăsprească fizionomia.
2  Forma nepotrivită a sprâncenelor îţi poate schimba radical aspectul şi expresia feţei într-o variantă care să nu avantajeze deloc.

OCHI

1 Fardul de pleoape neestompat şi delimitarea vizibilă a culorilor pe pleoapă este o greşeală întâlnită frecvent în machiaj şi care ar trebui evitată.
2 De asemenea, genele încărcate excesiv de mascara, care dau un aspect neîngrijit şi nerafinat.
3 Nu folosi farduri sidefate şi machiaj excesiv în timpul zilei, mai ales la lumina naturală.
4 Folosirea fardurilor pudră în exces la persoanele cu pleoapele ridate sau de vârsta a treia duce la accentuarea ridurilor.
5 Luminarea unei arcade deja proeminente şi, eventual, aplicarea unui fard deschis la culoare şi sidefat pe aceasta dă un aspect inestetic.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!