Machiajul corector. Cum să te machiezi ca să-ţi ascunzi defectele

De Revista Unica pe

Make-up artistul Alexandru Abagiu îţi spune cum poţi să-ţi ascunzi defectele folosind blush-ul, fardul, pudra şi fondul de ten potrivite. Machiajul corector mai este numit şi „bisturiul make-up artistului”.
Contur obişnuia să însemne un machiaj în tuşe întunecate de culoare. Îţi arătăm cum să-ţi evidenţiezi trăsăturile fără să semeni cu Cindy Lauper.
Să obţii nişte pomeţi înalţi şi ochi mai mari prin atingerea unei pensule pare foarte atrăgător. Dar numai dacă arunci o privire la castingul filmului „Dinasty“, vei înţelege de ce femeile  şi-au petrecut ultimii 20 de ani exersând machiaje în nuanţe intense.
Aşa că, în loc să-ţi pictezi pleoapele în totalitate în fucsia, află că, acum, conturarea trăsăturilor în culori naturale este tot ce contează. „Focusul cade pe tehnica numită şi bisturiul make-up artistului: machiajul  corector. Sculptarea feţei cu tonalităţi naturale mate modifică liniile feţei, ale pomeţilor sau lăţimea nasului, într-o direcţie avantajoasă, fără un efect radical“, spune Alexandru Abagiu, make-up artistul L’oreal Paris.

Machiajul corector necesită produse speciale

E important să nu uiţi că eşti mai sexy dacă porţi machiaje în texturi satinate, mulate pe nuanţele pielii, pentru a evidenţia structura osoasă a feţei, prin diferenţe tonale subtile. În plus, aceste machiaje nu dezvăluie cât te-ai chinuit să arăţi bine. „O bună conturare înseamnă acum pudre cu texturi mate, fine, pensule cu grad de duritate sporit, pentru a marca pielea acolo unde sunt folosite, şi uniformizare serioasă. Cheia este subtilitatea“, spune Alex Abagiu.

Cum ascunzi defectele cu machiajul corector

Alexandru Abagiu, make-up artistul L’Oréal Paris, îţi spune cum să te machiezi ca să arăţi cum îţi doreşti

Pleoape
Poate că nuanţele fumurii au calitatea de a transforma un machiaj de zi într-unul de seară, dar şi cele pentru contur au superputeri: „Conturul creează iluzia de definire, de privire pătrunzătoare, fără să arăţi că ai exagerat cu cantitatea de produs aplicată“, spune Alex. Aplică o pudră pentru contur sau un fard maro  în pliul pleoapei, cu grijă, să nu îl extinzi prea mult. „Prin folosirea culorilor deschise sau crearea de «cat eyes», machiajul nu va mai părea natural“, explică Alex, care sugerează şi adăugarea unui fard iluminator în colţul intern al ochilor,  pentru a-i face să pară mai mari şi mai luminoşi.

Pomeţi
Câteva umbre îţi pot subţia faţa, dar nu exagera cantitativ, pentru că rişti să-i invadezi teritoriul lui Cindy Lauper! Ia o pensulă de circumferinţă ovală, retezată într-o parte,  trece-o peste pudra de contur, cu un ton mai închisă decât tenul, şi îndepărtează excesul. „Aspiră-ţi“ obrajii (pare primitiv, dar e cel mai simplu mod de a găsi adâncitura pometelui, spune Alex) şi  aplică pudra din punctul cel mai înalt, continuă în jos, până la doi centimetri de gură. Nu uita să uniformizezi. Apoi, începând de sub colţul exterior al ochiului, aplică fard iluminator, pentru a  conferi un plus de volum zonei.

Cum folosesc vedetele machiajul corector

Secretul acestui machiaj nu sunt produsele de make-up în nuanţele pielii, ci mai degrabă texturile cremoase ale acestora, ce conferă un aspect sănătos. Toată admiraţia pentru Charlize Theron şi pentru lookul natural pe care-l abordează. Conturează buzele cu un creion în nuanţe nude şi aplică un gloss cu particule stră-lucitoare, pentru volum.
Machiajul corector. Cum să te machiezi ca să-ţi ascunzi defectele

Îndulceşte-ţi faţa pătrată aplicând fardul vertical pe obraji, insistând în zona maxilarului. Nu face exces de culoare pe umărul pometelui şi nici imediat sub ochi. Obrajii plini ai Jessicăi Biel au fost accentuaţi cu o pudră bronzantă, aplicată descendent, cu o pensulă deasă şi moale, pe orizontală, începând de la doi centimetri de nas şi până aproape de lobul urechilor.
Machiajul corector. Cum să te machiezi ca să-ţi ascunzi defectele

Reese Witherspoon are ochii cufundaţi în orbite, deci trebuie să-i pună în evidenţă cu nuanţe luminoase, şi zona pomeţilor extinsă, ceea ce înseamnă aplicarea unui blush ascendent de deasupra gurii spre tâmple. Dacă ai obrajii rotunzi, aplică nuanţa de blush închisă începând de la tâmple, întinde-o sub pomeţi, către colţul gurii, şi apoi înapoi, până ajungi la lobul urechii. Captează atenţia pe centrul feţei, prin aplicarea unei pudre mai deschise pe centrul frunţii, nas şi bărbi.
Machiajul corector. Cum să te machiezi ca să-ţi ascunzi defectele

Dacă ai trăsături delicate, te avantajează fardurile în nuanţe calde, distribuite fără abuz. Concentrează-te asupra unui aspect uni-form al tenului, pe care să-l obţii cu ajutorul unei pudre matifiante fine şi doar atinge obrajii cu blush. Actriţa din „Remember Me“ nu are nevoie de multe artificii ca să o ţinem minte. Emilie de Ravin are o privire pătrunzătoare, pe care a obţinut-o cu ajutorul unui fard cărămiziu, aplicat exact la baza genelor. Finisează cu mascara maro.
Machiajul corector. Cum să te machiezi ca să-ţi ascunzi defectele
Foto: Shutterstock, Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro