Frumuseţe: 5 secrete pentru a avea un ten luminos

De Unica.ro, pe

De mai multe ori pe zi, spală-te pe faţă cu apă rece. Curăţarea zilnică, protecţia sau hidratarea corectă sunt doar câţiva din paşii obligatorii de urmat.

 

EXFOLIEREA – prima şi cea mai importantă regulă

Din cauza prafului şi a căldurii, tenul transpiră uşor şi porii se măresc, fiind astfel favorizată apariţia punctelor negre. Ca să elimini toate impurităţile şi celulele moarte şi să cureţi în profunzime pielea, foloseşte în fiecare seară un exfoliant delicat, ales în funcţie de tipul de ten. Întinde produsul pe pielea umedă şi masează circular pe toată faţa, dar insistă pe zonele grase sau cu probleme. Clăteşte-te apoi din abundenţă cu apă călduţă, apoi pulverizează apă termală, pentru a calma pielea şi a completa procesul de curăţare.

ÎNGRIJIREA de bază

Alege un demachiant adaptat nevoilor tenului tău şi foloseşte-l în fiecare dimineaţă, pentru a curăţa, catifela şi a pregăti tenul pentru următorul pas. Nu uita nici de loţiunea tonică. Aceasta îl va împros-păta şi îi va da un plus de vitalitate.

Menţine PROSPEŢIMEA tenului pe parcursul zilei

Indiferent că eşti la serviciu, în concediu, acasă sau în oraş, nu uita să îţi răcoreşti din când în când tenul. Cele mai indicate pentru asta sunt şerveţelele umede speciale sau dischetele de curăţare, care elimină excesul de sebum, dezinfectează şi lasă pielea curată. Tamponează uşor fruntea, nasul, pomeţii şi bărbia şi vei vedea cum tenul se revigorează rapid.

HIDRATARE şi iar hidratare…

Mai ales vara, tenul trebuie în permanenţă îngrijit. Formula cremei de zi trebuie să fie uşoară şi rehidratantă, iar textura lejeră, pentru a se absorbi repede în piele şi a lăsa tenul să respire. Şi, pentru ca acesta să fie în acelaşi timp hidratat şi protejat de acţiunea razelor solare, ai grijă ca produsul folosit să aibă FPS inclus. O dată pe săptămână, poţi apela la o mască naturală, care va ajuta pielea să-şi recapete energia:  dă pe răzătoarea mică un castravete crud şi amestecă-l cu câteva linguri de iaurt natural. Aplică mixtura pe faţă, aşteaptă 10 minute, apoi îndepăr-t-ează cu apă călduţă. Tenul tău îşi va recăpăta rapid strălucirea naturală.

Alege produsele potrivite pentru MATIFIERE

Ca să obţii un ten luminos, perfect mat, într-o nuanţă uniformă, foloseşte un fond de ten lichid, iluminator, cu o compoziţie uşoară, care să nu încarce porii. La fel ca şi crema de zi, şi fondul de ten trebuie să conţină factor de protecţie, care va preveni arsurile şi pătarea tenului. Pentru o acoperire cât mai precisă şi uniformă,  pune pe podul palmei o  cantitate mică, apoi întinde pe ten folosind un bureţel.
Pentru un look cu adevă-rat radiant, la final, aplică uniform puţină pudră bronzantă.

Mici trucuri pentru efecte miraculoase

 

  1. Serurile reprezintă o metodă eficientă şi foarte rapidă pentru diferitele probleme ale tenului. Au efecte diferite, aşa că ţi-l poţi alege exact pe cel de care ai nevoie:  ser matifiant, hidratant, reparator, pentru regenerare sau refacere etc.
  2. Alege produse exfoliante pe bază de ingrediente naturale, pentru că sunt mai eficiente şi lasă pielea mult mai fină.
  3. Vrei ca tenul tău să radieze? Foloseşte un balsam-cremă special şi aplică-l doar pe pomeţi şi puţin pe frunte. Vei arăta cu cinci ani mai tânără!
  4. Maschează coşurile şi cearcănele cu un baton corector sau un anticearcăn, alese în aceeaşi nuanţă cu fondul de ten şi în armonie cu nuanţa tenului tău.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!