C.V. Tudor şi alţi politicieni români cu reacţii extreme

De Nicoleta Galeteanu pe

Înţelepţii greci care au definit politica prin „diplomaţie” n-au avut cu siguranţă prea multă viziune. Politicienii români, însă, au reuşit să probeze contrariul…
… demonstrând că viziunea predecesorilor este limitată şi cam învechită.

Dacă şi-au mai ieşit din fire este pentru că aceştia se (z)bat din răsputeri pentru binele ţării şi, dacă uneori se dezbracă complet de caracter, este pentru că unii colegi sunt chiar nesuferiţi.

Iată cele mai extreme gesturi din politica românească care demonstrează că puterea politică se face prin forţa fizică.

Vadim Tudor urăşte violenţa… asupra lui

Evacuat, prin decizie judecătorească, din imobilul care adăposteşte ospici… sediul PRM, preşedintele partidului Vadim Tudor şi-a ieşit complet din minţi, dar asta doar pentru a protesta împotriva corupţiei judecătorilor, în general.

Insistenţa executorilor enervanţi l-au scos din pepeni pe liderul PRM, care a cedat nervos, fiind pus în situaţia de a demonstra, prin gesturi epileptice, adevărata stare de normalitate din politica românească.

După un discurs expresiv şi câteva gesticulaţii, acesta a decis înţelept să „plece demni, cu fruntea sus, acasă la familiile noastre pentru a evita violenţa. Mie nu-mi place violenţa”.

Revoluţii în PRM

Scenetele din PRM nu sunt însă nou intrate pe ordinea de zi. Vâna cu care membrii partidului apără drepturile cetăţenilor români duc adesea la adevărate demonstraţii de forţă, mai ceva ca meciurile de wrestling.

Protestând împotriva planului urbanistic al omului de afaceri Costică Costanda, Codrin Ştefanescu şi Marius Marinescu au ajuns să se bată la propriu cu forţele de ordine în faţa Primăriei Generale.

Scenele din septembrie 2009 par desprinse din revoluţia din ’89, a spus Codrin Ştefănescu, dar nouă, hilarul ultimei situaţii ni se pare de necontestat.

Politica mai intră şi la apă

Cunoscută pentru sintagma „ciocu’ mic, că noi suntem la putere”, Anca Constantinescu a scris istoria prin această frază profetică, dar şi prin scena, la fel de prevestitoare, în care a fost stropită de acelaşi bătăios PRM, Marius Marinescu.

Fosta deputată PDL „a intrat la apă”, eşuând în cursa pentru un loc în colegiul 2 din Capitală.

Luat de val, Marinescu şi-a revenit după gestul său, spunând că „s-a întâmplat, îmi cer scuze”.

Vezi pe pagina următoare şi alte reacţii extreme din politca românească.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2