Video: Premii nemeritate la Oscar 2011

De Nicoleta Galeteanu pe

Tom Hooper şi-a însuşit elegant şi oarecum natural Oscarul pentru cel mai bun film cu „The King’s Speech”, însă cineastul i-a „suflat” pe nedrept premiul pentru regie lui
…David Fincher, pentru povestea fondării reţelei Facebook.
 
Împreună cu criticul de film Alin Ludu Dumbravă am analizat rezultatele de la Oscar 2011, cine ar fi meritat să câştige şi cine a luat pe nedrept trofeul.
 
În opinia lui, atât „Inception” cât şi „The Social Network” sunt filme extrem de bine regizate, cu scenarii mult mai originale decât povestea unui rege bâlbâit, dar şi „Black Swan”, de Darren Aronofsky, ar fi meritat în aceeaşi măsură să aducă regizorilor lor Oscarul.

„«Discursul Regelui» este un film tipic de Oscar, făcut special să ia premii pentru că este o poveste inspiraţională care emoţionează prin defectele de vorbire ale personajului”, explică Alin Dumbravă, amintind de „Rain Man”, de Barry Levinson.

În opinia lui, ar fi meritat să câştige „True Grit”, deşi recunoaşte că 2011 „nu a fost anul fraţilor Coen”.

„Ar fi fost frumos să câştige «True Grit», dar şi filmul lui Christopher Nolan («Inception») are un scenariu mult mai interesant decât «The King’s Speech». Iar dacă nici acesta n-ar fi trebuit să ia, atunci putea să câştige Darren Aronofsky pentru un film supraregizat cum este «Black Swon»”, apreciază criticul de film.

Dacă la categoriile de filme premiile nu au fost acordate pe merit, la cele de distribuţie, câştigătorii erau mai mult decât previzibili.

Însă şi aici premiile se dau pe criterii de palmares, ne explică criticul, pentru că votanţii hotărăsc distribuirea premiilor în funcţie de „cine are, cine n-are premiu sau ce le-a plăcut”. Aşadar, era destul de clar că actorul Colin Firth va câştiga Oscarul, pentru că, deşi ar fi meritat Jeff Bridges, acesta a primit premiul anul trecut pentru rolul din „Crazy Heart”.

Dintre predicţiile sale confirmate se numără însă Natalie Portman, ale cărei performanţe aproape „supraomeneşti” pentru un simplu actor, demonstrate în rolul balerinei din „Black Swan”, au fost răsplătite.

Află mai multe despre decernarea premiilor Oscar 2011 şi cine a fost perdantul în acest an, în materialul video de mai jos.  
Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro