6 restaurante cu muzică live în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu pe

O masă gustoasă şi un vin bun sunt parcă mai savuroase într-o ambianţă plăcută, iar restaurantele nu duc lipsă de muzică. Însă, doar unele dintre au ales să îşi îmbie clienţii cu…

…muzică live.
Dacă preferi să asculţi un concerte live în timp ce îţi savurezi cina, iată unde poţi face rezervare în oraş.

Casa Vernescu

În centrul oraşului, pe Calea Victoriei, palatul construit de marele architect Ion Mincu este înnobilat astăzi de deliciile culinare ale bucătarilor, vedetele internaţionale care i-au călcat pragul, precum şi de evenimentele culturale organizate aici.

Lansări de carte, evenimente mondene şi fireşte, muzică live ca în orice local care se respectă.

Un restaurant care arată mai degrabă cu o casă de cultură, clădirea Vernescu se laudă cu colecţii impresionnate de pictură impresionante pe care gurmanzii le pot admira cât se delectează cu muzică de calitate, în fiecare weekend.

Taverna Sârbului

Cel mai cunoscut restaurant cu specific sârbesc de la noi, la Taverna Sârbului totul este servit în manieră autohtonă: porţii imense, prăjituri gustoase ca la mama acasă şi atmosferă ca la o nuntă românească.

Ambianţa este animată de orchestra care cânta până la ultimul client, însă poţi nimeri concertele de pian în unele seri.

Piccolo Mondo

Piccolo Mondo este unul dintre cele mai bune restaurante cu specific libanez din oraş. Iar dacă nu eşti mare consumatoare de humus te poţi orienta spre preparatele mediteraneene, căci bucătarii prepară cu pircepere numeroase specialităţi din bucătăria italinească.
 
Simplu şi decorat cu stil, localul nu neglijează nici fantezia ambientală. Despre Piccolo Mondo chiar se se poate spune că este o oază de linişte orientală, care te îmbie cu muzică arăbească lentă.

Taverna Viilor

Taverna Viilor este un restaurant unde poţi asculta în fiecare zi a săptămânii muzica live, iar playlist-ul este destul de variat.

Concertele de jazz, blues sau muzică tradiţională fac parte din meniul acestui local. În zilele de luni, marţi şi miercuri este seară de live jazz piano, joi Daniel Lazar Band te vor purta pe ritmuri de jazz, chill şi lounge, iar duminică este dedicată muzicii tradiţionale.

Casa Brezoianu

În centrul Capitalei, pe strada Brezoianu la numărul 18, unde a locuit Maria Tănase, Casa Brezoianu a păstrat ambianţa muzicală de altădată.

Restaurantul serveşte unele dintre cele mai bune mâncăruri româneşti, dar şi preparate din bucătăria internaţională, însă o masă îmbelşugată ardelenească parcă nu merge decât pe muzică românească.

Ori de câte ori vii aici, ai ocazia să asculţi nemuritoarele voci ale lui Zavaidoc, Mia Braia, Maria Lătăreţu sau Jean Moscopol, iar programul de muzică live este oferit de o orchestră românească.

Casa Doina La Parc

Casa Doina La Parc propune clinenţilor să savureze mâncarea şi vinul pe muzică de pian.

Găzduit de Ramada Bucharest Parc, restaurantul este un loc elegant pentru o cină romantică sau un cocktail, unde poţi desigur să te desfeţi cu preparatele tradiţionale româneşti savurase sau mâncăruri internaţionale.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro