România: Top 12 citate celebre în 2010

De Nicoleta Galeteanu, pe

Pentru că de obicei la final de an tragem linie şi reflectăm asupra eşecurilor de peste an, ne-am gândit, printr-o paralelă firească, la cele mai notabile replici româneşti în 2010.

Aşa că dacă anul nu vine cu prea multe surprize plăcute, măcar să ne amăgim făcând haz de necaz.

Traian Băsescu ne-a ciuruit…

România: Top 12 citate celebre în 2010De şase ani în fruntea statului, Traian Băsescu s-a calificat cu succes pe primul loc în toate topurile care dezbat gargara politică.

De la celebrul „Să trăiţi bine” şi până la „De ce le e frică nu scapă”, şeful statului ne-a „ciuruit” cu cele mai usturătoare adevăruri, pentru că până la urmă, gura prezidenţială adevăr grăieşte.

După cum se observă, există o ordine logică a declaraţiilor şi măsurilor sale, iar şeful statului nu a uitat să îşi laude nici performanţele profesionale, recunoscând că „Dacia Logan merge mai bine decât Guvernul”.

Însă a „sfârşit” prin a se ciurui singur, declarând că „era probabil sub influenţa băuturilor alcoolice atunci” când vorbea de pensia minim – garantată de 500 de lei. Oricum, era un „fleac”.

Inundaţii, ţăţisme şi „politică cu apa la gură”

Sute de case luate de ape şi peste 870 de milioane de euro pagube, inundaţiile de amploare din acest an au fost un prilej pentru Traian Băsescu să ia la rost ţăranii care nu au asigurare la casă şi să îi mustre pe bieţii locuitori care, vorba lui, erau cu apa la gură.

Cu scopul de a-i îmbărbăta pe oameni, şeful statului a făcut ravagii mai rău ca inundaţiile pe unde a mers.

„Sunteţi de ultimă speţă”, „hai să renunţăm la ţăţisme”, „nu vorbesc cu mincinoşi” sau „aveţi apa la gură şi faceţi politică” sunt doar câteva replici înţelepte adresate oamenilor.
Înainte de a a pleca nu a uitat să îi întrebe pe oameni de ce şi-au făcut casa acolo unde au venit puhoaiele.

Elena Udrea – „Motorul politicii”, „prizonier într-un corp de femeie”  

Pe locul doi, în ambele topuri, „soarele PDL”, „motorul politicii”, dar nu în ultimul rând „femeia care dă ora exactă în politica românească”, Elena Udrea a reuşit să îi şocheze pe colegii de partid prin replica sa la interminabilul şir de reverenţe şi laude metaforice ale colegilor de partid.

România: Top 12 citate celebre în 2010Asemenea unei cugetări din dramele shakesperiene, aceasta a simţit nevoia să clarifice cine este Elena Udrea: „mă simt străină de mine, e greu sa trăieşti într-un trup în care te simţi un musafir„… (?)

În fine, supusă la o probă de logică matematică, singura candidată la funcţia de preşedinte PDL Bucureşti încă nu era convinsă cine va câştiga locul, nici după ce a aplicat metoda eliminării lui Gauss.

Noi credem totuşi că Elena Udrea încearcă să ne îmbete cu apă rece, în timp ce ea „stă pe Titanic şi cere un pahar de şampanie”, aşa cum o vede Cristian Preda.

Gabriel Oprea „n-o laudă pe maică-sa”, ci pe Elena Udrea

Când vine vorba de împărţit coplimente, Gabriel Oprea, ministrul Apărării, este extrem de calculat, care spune că  „doamna ministru este un lider competent”.

Iar dacă nu ne credeţi pe noi, cuvântul unui „om care nu o laudă nici pe maică-sa dacă nu o merită” poate are mai multă valoare.

Raluca Turcan şi „Kill Bill-ul politicii”

România: Top 12 citate celebre în 2010Inteligentă, frumoasă, tenace, cu anduranţă la mediul general dezgustător al politicii româneşti„, aşa şi-ar fi dorit probabil şi Raluca Turcan să ajungă.

Dar până acolo va trebui să mai treacă o vreme prin foc şi sabie, că doar aşa a făcut si „zeiţa” (cum a mai fost numită) atotputernică Elena Udrea.

Citeşte şi alte replici interesante din politica românească.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!