Cât costă vacanţa în Delta Dunării

De Nicoleta Galeteanu, pe

Despre Delta Dunării nu ar fi multe de spus, doar că cine se aventurează aici descoperă un adevărat paradis pământesc. Cu plajă fină, apă limpede, excursii cu şalupa şi aventuri la pescuit…
 …Delta Dunării este un ţinut sălbatic extrem de frumos dar şi prietenos cu cei ce îl vizitează.

Dacă ai ajuns aici vei reveni negreşit pentru farmecul şi unicitatea locului, iar dacă nu, păcat ar fi să ocoleşti acest mic paradis, care este atât de aproape, iar plăcerile lui, atât de accesibile.

Nufăru

Departe de lume, străjuit de ape, Ilganii de Jos este un loc splendid în localitatea Nufăru, pe malul malul stâng al braţului Sfântu Gheorghe.
Ca să ajungi în localitatea Nufăru trebuie să iei bacul sau vaporaşul din portul Tulcea, preţ de 12-13 kilometri.

Pe lângă minunăţiile naturale de aici, Ilganii de Jos este şi un spaţiu de cult, aici fiind descoperite fortificaţii de piatră din secolul 19.
 
Fie că ai venit pentru o vacanţă liniştită în mijlocul naturii, ori pentru o aventură palpitantă pe canalele misterioase ale deltei, Ilganii de Jos ţi le oferă pe amândouă.

După sesiunile de vânătoare şi pescuit poţi găti vânatul la pensiunea Lotus, dar găseşti şi aici bucate proasptete alese.

Dacă de vânat te-ai ocuapt tu, pentru cazare plăteşti între 175 de lei şi 250 de lei pe zi, în funcţie de camera (matrimonială, dublă sau apartament), cu mic-dejun inclus.

Sau poţi alege oferta specială a pensiunii pentru vara 2010, la preţ de 250 de lei de persoană, pentru trei nopţi de cazare, mic-dejun şi relaxare la piscină. Oferta este valabilă de luni până joi.

Sulina

Probabil una dintre cele mai vechi aşezări de la Pontul Euxin, Sulina este o altă destinaţie fermecătoare dacă ajungi în partea aceasta de ţară.

Un loc minunat, cu privelişti încântătoare, plaja din Sulina este în mare parte neamenajată, ceea ce îi oferă un aspect virgin, încă neexplorat de turişti.

Tot aici se găseşte unicul cimitir maritim din Europa sau poţi vizita Farul din Sulina, care datează din 1802. De asemenea, poţi face o plimbare cu barca sau un tur al oraşului pe malul canalelor cu calul, care costă între 60 şi 100 de lei.

După o astfel de plimbare, ce este mai potrivit decât nişte peşte gata fript pe grătar…?

La Vila Alga găseşti şi cazare şi peşte proaspăt la restaurantul pensiunii, în plus preţurile sunt ceva mai mici aici. O cameră dublă matrimonială costă 100 lei pe zi, o cameră „single” – 80 lei, triplă – 140 lei, iar dacă optezi pentru un apartament de patru locuri plăteşti 200 de lei pe zi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!