Narcisa Birjaru, prima reacție după câștigarea sezonului 9 „Chefi la cuțite”

De Unica.ro, pe

Miercuri, 16 iunie, Chefi la cuțite și-a desemnat câștigătorul sezonului 9. Pentru prima dată în nouă sezoane o femeie a reușit să spargă tiparul creat și să adjudece trofeul cel mare, după o luptă la cuțite într-o finală grea, plină de tensiune. Narcisa Birjaru, din echipa mov condusă de chef Cătălin Scărlătescu, a adjudecat titlul sezonului și premiul de 30.000 de Euro, demonstrând unui întreg juriu de chefi cunoscuți și apreciați că merită să strângă la piept farfuria de aur.

 

„Bucătăria înseamnă doar echipă. Unitatea te duce spre câștig. Asta s-a întâmplat astăzi. Într-un sezon în care s-a gătit extrem de bine, extrem de mult, gustul poporului a învins! Narcisa a avut zero șanse din partea colegilor de platou, zero! Au discreditat-o gastronomic din toate punctele de vedere, nimeni nu se gândea că o să ajungă aici sau că o să câștige. Dar uitați-vă cum gătește! Nu ai cum să îi iei omului ce este al lui! Este o seară magică pentru mine!”, a spus chef Cătălin, mândru că a câștigat trofeul alături de o femeie.

Narcisa Birjaru, prima reacție după câștigarea sezonului 9 "Chefi la cuțite"

„Narcisa i-a învățat pe mulți o lecție astăzi. Prejudecata este cel mai urât lucru pe care îl poți aduce în discuție. Închidem sezonul cu o lecție învățată: niciodată să nu subestimezi adversarul!”, a ținut să adauge chef Florin.

Citeşte şi: Cum se prepară salata de ou a lui Keed de la „Chefi la cuțite”

Anul acesta, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au avut șanse egale în cursa spre câștig, căci pentru prima dată din sezonul 3, finala sezonului 9 a fost o luptă tricoloră dată între cei mai talentați trei bucătari din echipele chefilor. Echipa albastră a fost reprezentată în finală de Cătălin Amarandei, bucătar excepțional ce a ridicat bariera competiției prin punctajele mari la probele individuale, iar echipa verde a fost prezentă prin Elena Matei, o tânără talentată, plină de ambiție și determinare.

Narcisa Birjaru, prima reacție după câștigarea sezonului 9 "Chefi la cuțite"

Ultima probă a sezonului le-a testat finaliștilor abilitatea de a sincroniza o întreagă echipă, în presiunea unei competiții dure. Fiecare dintre cei trei a pregătit un meniu complet care a inclus un starter, un main course și un desert semnătură, iar farfuriile au fost jurizate de o serie de invitați speciali. Chefi de renume, cu studii și multă experiență în domeniu, au notat plating-ul, savoarea, textura preparatelor și nota de creativitate a bucătarilor, căutând gusturi care să se evidențieze.

Narcisa Birjaru, prima reacție după câștigarea sezonului 9 "Chefi la cuțite"

După mai bine de patru ore în care au gătit la foc continuu, după un lung șir de emoții care păreau să scape de sub control, după o serie de farfurii impecabile puse pe banda ce le-a măcinat nervii timp de 17 confruntări, numele câștigătorului avea să fie anunțat.

Narcisa Birjaru, prima reacție după câștigarea sezonului 9 "Chefi la cuțite"

Seara a culminat cu momentul spectaculos în care Gina Pistol i-a înmânat trofeul Narcisei Birjaru, care a primit vestea ca un șoc total: „Am rămas fără cuvinte, nu știu cum să explic ce simt acum! Nu mă așteptam să câștig sezonul 9 Chefi la cuțite, dar este cea mai mare bucurie și mândrie a mea. Nu aș fi putut să ajung aici fără echipa mea! Mulțumesc, Alex, pentru tot, ai fost omul principal care m-a ajutat să ajung aici. Tu ești campionul meu! Am onoarea să fiu prima femeie care câștigă acest trofeu frumos!”, a spus concurenta printre lacrimi.

Citeşte şi: Chef Florin Dumitrescu, tată pentru a treia oară? Ce a declarat soția juratului Chefi la Cuțite

Narcisa Birjaru, prima reacție după câștigarea sezonului 9 "Chefi la cuțite"

Finala sezonului 9 a strălucit în culoarea mov, iar mândru peste măsură, chef Cătălin Scărlătescu și-a îmbrățișat echipa și câștigătoarea. Juratul și-a adăugat încă un titlu în palmaresul sezoanelor la cuțite adjudecate, dar și avantajul de a avea pe tot parcursul sezonului 10 statuia sa în platoul show-ului.

Narcisa Birjaru, prima reacție după câștigarea sezonului 9 "Chefi la cuțite"

Foto – PR/Instagram

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!