De ce purtăm ceasurile la mâna stângă

De Mihaela Dobre pe
În modă nu există reguli scrise, însă acestea au fost întipărite în minţile noastre de-a lungul timpului, ca un etalon al bunului gust şi al eleganţei. Te-ai întrebat vreodată de ce majoritatea oamenilor poartă ceasul la mâna stângă? Explicaţia este destul de simplă.

Citeşte şi – Shopping: 7 modele superbe de ceasuri

Pe vremuri, “Codul Bunelor Maniere” spunea că bărbaţii poartă ceasul pe mâna stângă, iar doamnele pe mâna dreaptă. Însă, a venit riposta ceasornicarilor care spuneau că acelaşi “Cod al Bunelor Maniere” stipulează că doamnele stau la stânga domnilor, iar în acest caz ceasurile mecanice de pe mâna dreaptă a femeilor interfera într-un câmp magnetic cu ceasurile mecanice de pe mâna stângă a bărbaţilor. Astfel, soluţia propusă de ceasornicari a fost ca fiecare cuplu să poarte ceasul pe aceeaşi mână – dreapta sau stânga.

Şi pentru că majoritatea oamenilor sunt dreptaci, poartă ceasul pe mâna stângă chiar şi astăzi. Astfel. este mai uşor să întoarcem ceasul, să închidem şi să deschidem cureaua şi, în general, să îl manevrăm.

Dacă vrei să fii excentrică, poţi uita de această regulă. Însă în situaţiile în care vrei să faci o impresie bună, este important să ţii cont de ea. Nu uita că detaliile fac diferenţa!

Citeşte şi – Ceasuri colorate

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro