Metode ca să nu lași social media să-ți conducă viața

De Diana Zagrean, pe
În ultima vreme, tot mai multă lume cade în depresie sau ajunge să sufere din cauza rețelelor sociale, unde toată lumea se laudă cu haine, vacanțe, feluri de mâncare scumpe și iubire veșnică. Vezi ce să faci ca să nu lași social media să-ți conducă viața.

Transformă autocritica în inspirație

Dacă vezi pe cineva din lista ta de Facebook sau Instagram că postează des fotografii în care ți se pare că are ținute foarte scumpe și sofisticate, pe care tu nu le-ai putea avea niciodată, nu lăsa asta să te descurajeze.

În loc să-ți plângi de milă sau să urăști persoana care are ce tu nu ai, încearcă să-i furi stilul. Cauta haine mai ieftine care seamănă cu cele invidiate de tine și te vei simți mai bine.

Fă o listă cu momente fericite

Poate că treci printr-un moment din viața ta în care nu se întâmplă mare lucru și ai impresia că toată lumea din listele tale de prieteni de pe rețelele sociale fac lucruri interesante.

În loc să te simți plictisită și, mai rău, plictisitoare, fă o listă cu toate momentele din viața ta de care îți amintești cu plăcere. Poate că nu pleci mâine în vacanță în Tenerife și nu te măriți anul acesta, dar poate că ai avut parte în ultimii ani de multe amintiri frumoase.

Fii creativă

Dacă vrei să fii și tu în rând cu lumea, folosește-ți creativitatea. Adună prietenele cele mai bune și gătiți un desert spectaculos, apucă-te de un hobby nou și pune fotografii pe Facebook.

Cu cât te apuci mai activ de tot felul de idei, cu atât vei uita de invidie și poate vei deveni tu cea invidiată.

Nu uita că rețelele sociale sunt doar fațada

Poate ești invidioasă pe prietena ta care are un copilaș minunat și tu nici nu reușești să găsești un bărbat decent pentru o relație, sau poate că te uiți cu jind la jobul foarte interesant al unei colege de liceu. Nu uita că o rețea socială nu este oglinda perfectă a realității, ci doar o fațadă, unde lumea arată numai ce e mai bine și frumos din viața lor.

Prietena ta schimbă multe scutece și are cearcăne mari din cauza colicilor, iar banii abia ajung de cărucioare și haine noi, iar colega ta muncește 12 ore pe zi și abia mai știe cum o cheamă la noul job. Nu invidia oamenii pentru pozele frumoase pe care ți le arată.

Sursa foto cuplu social media: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!