Iată cum mai poți folosi coaja de banană! Surprinzător!

De Ileana Voicu Ghinea, pe

Mănânci interiorul și arunci coaja! Cam asta faci cu o banană, nu?
Iată, însă, că au fost descoperite mai multe moduri în care poți folosi o coajă de banană, iar efectele obținute să fie din cele mai suprinzătoare pentru tine.

1. Lustruiește-ți pantofiiFreacă pielea cu interiorul cojii de banană, iar lustruiește cu o cârpă moale. Pantofii tăi vor străluci ca noi.

2. Îngrășământ pentru flori

Cojile de banană sunt bogate în calciu și magneziu, elemente esențiale pentru buna creștere a florilor decorative.

3. Te scapă de înțepăturile de insecte

Freacă coaja de banană pe zona iritată – erupții cutanate, psoriazis, înțepături de insecte – și o să vezi că în cel mai scurt timp o să treacă mâncărimea și curând se va vindeca locul.

4. Curăță plantele de apartament

Pe lângă faptul că le hrănește, coaja de banană poate fi folosită și pentru curățarea frunzelor de praf. De acum, plantele tale o să strălucească de sănătate.

5. Albește dinții

Dacă ăți freci dinții cu interiorul coji de banană, după fiecare periere, o să descoperi că în cel mai scurt o să ai dinții mai albi cu 2 nuanțe, chiar.

6. Tratează vânătăile și zgârieturile

POtasiul din cojile de banană ajută în procesul de vindecare dacă zona rănită este frecată bine cu interiorul cojii de banană.

7. Te vindecă de negi

Dacă nu reușești să scapi de inestetica afecțiune, coaja de banană te poate ajuta. O săptămână, zi de zi, pune peste neg o bucată din coaja din banană și o să vezi cum o să  după acest tratament.

8. Te scapă de acnee

Fă un scrub din coaja de banană. Lasă să acționeze timp de 10 minute, și apoi spală cu apa călduță. Repetă procedeul de câteva ori pe săptămână și o să vezi că problemele tale pe pielea se vor ameliora.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!