De ce majoritatea creatorilor de modă se îmbracă doar în negru

De Mihaela Dobre pe
Unul dintre cele mai curioase lucruri despre designerii vestimentari este că ei nu se îmbracă niciodată cu ceea ce ne propun nouă. Karl Lagerfeld, Giorgio Armani, Raf Simons, Vera Wang, Michael Kors sau Jean Paul Galtier sunt cunoscuți pentru colecțiile lor pline de culoare și extravaganță, însă ei sunt văzuți întotdeauna doar în haine negre, cu un croi simplu.

Află și – De ce oamenii de succes îmbracă mereu aceleași haine

Oamenii de știință explică motivele pentru care cei mai cunoscuți designeri vestimentari se îmbracă mereu în negru.

În primul rând, pentru că este o strategie de marketing. Toată energia lor creatoare este înfășurată în munca lor, iar designerii vestimentari nu vor să atragă atenția oamenilor prin ceea ce poartă ei ci doar prin ceea ce creează.

Mulți dintre acești oameni plini de imaginație petrec mult timp căutând idei originale și răzgândindu-se asupra acestor idei. Așa că, dacă un creator de modă ar sta să își aleagă un outfit original dimineața, cel mai probabil s-ar răzgândi pe parcursul zilei și ar dori să se schimbe. Pentru a evita această sotiație, designerii poartă ținute clasice în eternul negru.

Nu în ultimul rând, designerii ajung să se cunoască și înțeleg cât de volatile sunt ei ca ființe umane. Mereu în continuă schimbare, mereu plini de mirare, prea complecși pentru a putea fi definiți prin cuvinte sau prin ceea ce imbracă, creatorii de modă decid să poarte mai degrabă culoarea care reprezintă tot și nimic – doar absolutul poate incapsula identitatea lor.

Află și – Motivul pentru care Kate Middleton nu poartă niciodată ojă colorată pe unghii

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro