Cum se va desfășura nunta regală. Vezi programul ceremoniilor

De Oana Savin, pe
Prințul Harry și Meghan Markle se vor căsători, sâmbătă, în cadrul unei ceremonii oficiale la capela St George de pe domeniul Castelului Windsor. Cuplul regal va urma un program bine pus la punct pentru ca totul să decurgă ca la carte.

Cum se vor desfășura evenimentele

Vineri seară

Meghan și mama sa, Doria Ragland, vor merge la hotelul Cliveden House din apropiere de Windsor, unde vor petrece noaptea de dinainte de nuntă.

Prinţul Harry şi fratele lui mai mare, prinţul William, îşi vor petrece noaptea la hotelul Coworth Park.

Sâmbătă

Ora 09:00 ( 13:00 ora României)

Cei 1.200 de reprezentanţi ai publicului larg care au fost invitaţi la nuntă vor începe să sosească pe peluza Castelului Windsor.

09:30 – 11:00 (11:30-13:00 ora României)

Cei 600 de invitaţi care vor asista la ceremonia religioasă vor începe să sosească în trăsuri din care vor coborî în apropiere de Round Tower, un turn din structura Castelului Windsor. Invitaţii vor merge apoi pe jos către capelă, accesul fiind permis prin intrarea sudică a acesteia.

Ora 11:20 (13:20 ora României)

Membrii familiei regale britanice vor începe să sosească şi vor intra în capelă prin Poarta Galileei, unii pe jos, alții în automobile. În jurul acestei ore Meghan va părăsi hotelul la bordul unui automobil, care va străbate promenada Long Walk ce duce până în faţa castelului, oferind spectatorilor ocazia de a o vedea pe mireasă în drumul ei spre capelă.

Ora 11:30 (13:30 ora României)

Prinţii Harry şi William vor ajunge la capelă, cel mai probabil pe jos, şi vor intra în aşezământul religios prin poarta West Steps, după ce îi vor saluta pe reprezentanţii publicului larg şi ai unor asociaţii de caritate, invitaţi să asiste la eveniment din afara capelei. Regina Elisabeta a II-a va fi ultimul membru al familiei regale care va ajunge la faţa locului.

Automobilul în care se vor afla Meghan Markle şi mama ei se va opri în faţa capelei. Doria Ragland va coborî din maşină şi va intra singură în capelă. Meghan Markle va fi condusă la altar de Prințul Charles și va intra în capelă prin poarta West Steps.

Ora 12:00 (14:00 ora României)

Începe slujba religioasă. David Conner, diacon de Windsor, va conduce ceremonia, iar Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury şi lider spiritual al Bisericii Anglicane, va oficia secvenţa ceremonială în timpul căreia vor avea loc jurămintele de credinţă.

La finalul slujbei religioase, episcopul afro-american Michael Curry, liderul Bisericii Episcopale, va susţine un discurs.

Ora 13:00 (15:00 ora României)

Ceremonia religioasă se încheie. Tinerii căsătoriţi vor ieşi din capelă şi îi vor saluta pe cei 200 de invitaţi speciali – reprezentanţi ai unor asociaţii de caritate – reuniţi în faţa capelei.

Membrii familiei regale se vor reuni în faţa intrării West Steps, în timp ce ceilalţi invitaţi se vor alinia de-a lungul aleii centrale pentru a saluta cuplul princiar în timpul procesiunii ce marchează plecarea tinerilor căsătoriţi din faţa capelei St. George într-o trăsură Ascot Landau. Procesiunea, în timpul căreia cuplul va străbate localitatea Windsor înainte de a reveni la castel, parcurgând promenada Long Walk, va avea o durată de aproximativ 25 de minute.

Ora 13:25 (15:25 ora României)

Invitaţii prezenţi la capelă vor merge pe jos pentru a participa la o recepţie organizată în St. George Hall, o uriaşă sală de banchete din Apartamentele de Stat amenajate în Castelul Windsor. Cuplul princiar se va alătura invitaţilor după încheierea procesiunii în trăsură.

Ora 19:00 (21:00 ora României)

Meghan și Harry vor părăsi castelul pentru a participa la o recepţie de seară, organizată într-o reşedinţă apropiată, Frogmore House, la care vor fi prezenţi 200 de invitaţi.

Citește și: Tatăl lui Meghan Markle nu mai vine la nunta regală. Cum a reacționat logodnica prințului Harry

Citește și: Fratele lui Meghan Markle face noi declarații chiar înainte de nuntă

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!