Cum îți usuci pantofii, dacă te-a plouat?

De Amelia Matei, pe
Zilele de primăvară sau de toamnă ne pot păcăli și, dacă dimineața este soare și nimic nu prevestește o aversă, până ajungi la serviciu, ploaia te poate uda din cap până în picioare.

Iar cel mai neplăcut sentiment este atunci când ești nevoită să stai toată ziua cu pantofii uzi. Există un truc prin care poți totuși să usuci pantofii. Ai nevoie de un ziar, însă încearcă să găsești unul care are cât mai puține fotografii.

Umple pantofii cu ghemotoace de ziar, astfel încât să acoperi cât mai mult din suprafața tălpii interioare. Mai apoi împachetează cei doi pantofi, la rândul lor, în ziar. Este foarte important să îi împachetezi în cât mai multe straturi. Lasă încălțămintea acoperită astfel aproximativ o oră. Vei observa că după acest interval pantofii tăi s-au uscat și îi poți încălța din nou.

Alte trucuri pentru pantofi:

Dacă sunt din piele întoarsă și s-au murdărit destul de tare nu ai nevoie decât de o gumă de șters. Aplicând guma pe fațetele pantofilor exact așa cum procedezi și pe hârtie, vei obține încălțăminte mult mai curată.

Dacă vrei să cureți tălpile laterale ale adidașilor ai nevoie de pastă de dinți. Amestecată cu puțină apă, soluția îți face încălțămintea imaculată dacă o aplici cu simți de răspundere.

Citește și: Semne că porți pantofi nepotriviți

Pantofii de piele se lărgesc punând gheață în interior. Pe lângă clasicul congelator și introducerea pungilor cu cuburi de gheață în încălțămintea din piele naturală ajută la lărgirea acestora.

Mirosul urât din pantofi se înlătură cu ajutorul oțetului. Înmoaie puțină vată în oțet de concentrație 6 sua 9 la sută și șterge interioarele pantofilor. Lasă-i apoi la uscat la aer, pentru că în interior prind miros.

Citește și: Ce să faci să nu-ți intre apă în pantofi

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!