Cât costă să mergi la Festivalul de Film Anonimul

De Nicoleta Galeteanu, pe

Încă mai ai timp să îţi faci rucsacul şi să rezervi locuri la filmele de excepţie pe care le aduce anul acesta Festivalul Internaţional de Film Anonimul. Pentru că de…
… şapte ani încoace, Festivalul este un prilej numai bun să vizitezi Delta în august, ai grijă să nu pierzi ediţia deosebită pe care o anunţă de această dată „Anonimul”.
 
Începând cu 9 august, cel mai frumos festival de la mare îşi deschide corturile pe plaja din Sfântul Gheorghe, unde, timp de o săptămână, zeci de filme vor rula fără întrerupere, de dimineaţă şi până noaptea târziu.  

Filmele sunt gratuite, nu trebuie decât să îţi faci socotelile pentru transport şi cazare.

Transport pe Dunăre

Fie că mergi cu trenul sau cu maşina, din Tulcea până în Sfântul Gheorghe trebuie să schimbi viteza în noduri distanţă, singura modalitate de deplasare fiind numai pe cale navigabilă. Nu uita însă de taxa de intrare în Rezervaţia Deltei Dunării, care costă 10 de lei de persoană.

De aici, poţi merge cu vaporul, cataramanul, navele rapide sau cu şalupa. Dacă vrei să te bucuri pe îndelete de călătoria pe Dunăre, te poţi îmbarca la una din cursele Navrom, pentru care plăteşti 30 de lei cu nava clasică sau 39 de lei cu una de tip cataraman, iar pentru bagajele care depăşesc 30 de kilograme mai plăteşti 0,20 lei pe kilogram.

Cursa cu o navă mai rapidă costă 50 de lei de persoană, iar cele charter cu şalupe, disponibile din Murighiol, costă 105 lei, sau 165 de lei, dacă peferi plimbările solitare.

Cazare în Sfântul Ghoerghe

Ofertele de cazare în Sfântul Gheoerghe sunt numeroase, iar preţurile diferă destul de mult, în funcţie de confortul şi serviciile alese. Dacă nu vrei să îţi pierzi locul la film, te poţi caza în complexul Green Village sau la căsuţe sau cort în Dolphin Camping, locurile de desfăşurare ale Festivalului.

Închirierea unei căsuţe te costă 70 de lei pe noapte, dar poţi lua în calcul şi cortul. Astfel, închirierea unui loc pentru un cort de două persoane te costă 15 de lei pe noapte, sau 25 de lei, pentru un cort de 4 persoane şi ai la dispoziţie grupuri sanitare şi duşuri cu apă caldă.

La complexul Green Village, tarifele sunt cu totul altele şi presupun sejururi de lux, care includ absolut toate serviciile necesare, de la şalupă şi până la undiţe.
Astfel, un sejur de 2 nopţi costă 940 de lei, unul de 3 nopţi, 1.225 de lei, sau de 6 nopţi, 2.280 de lei, toate cu pensiune completă.

Complexul dispune şi de vile de patru stele, unde o noapte la un apartament cu două camere costă 365 de lei pentru două persoane şi 675 de lei pentru 3 persoane, în cazul unui apartament cu trei camere.

De asemenea, găseşti cazare şi la pensiunile din Sfântul Gheorghe, unde preţuril merg de la 80 de lei şi ajung la 160 de lei pe noapte.  

Ce vezi la Anonimul

Cea de-a şaptea ediţie este una deosebită, anunţă organizatorii, cu filme dintre cele mai bune, „plimbate” deja la marile festivaluri de film.

Festivalul se deschide luni cu proiecţia în premieră în România a celui mai recent film al regizorului iranian Abbas Kiarostami, „Copie conforme/ Duplicatul„. Un alt film de excepţie va fi „Temple Grandin„, cu 15 nominalizări la Premiile Emmy 2010, iar filmul românesc „Caravana cinematografică”, de Titus Muntean, se numără printre cele şapte lungmetraje aflate în competiţie.

Competiţia cuprinde 30 de scurtmetraje de ficţiune, 20 de scurtmetraje de animaţie şi cele 7 pelicule din competiţia principală.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!