Cele mai ciudate ritualuri de inmormântare

De Erika Chivu, pe Ultimul update Marți, 03 mai 2022, 12:32

La finalul acestui proces, călugărul se încuia într-un mormânt de piatră, singurele lui legături cu lumea de afară fiind un tub prin care respira şi un clopoţel din care suna în fiecare zi.

Când clopoţelul nu se mai auzea, ceilalţi călugări închideau mormântul de tot. Peste 1000 de zile îl deschideau ca să vadă dacă procesul de mumificare a avut succes. De obicei găseau în mormânt doar un cadavru complet descompus. Când găseau unul mumificat, îl scoteau şi îl expuneau în templu ca să fie admirat de toată lumea.

Înmormântarea eco şi în spaţiu

În Suedia se poartă înmormântarea eco, inventată de o femeie biolog. Corpul se aşează într-un sicriu din celuloză, apoi este introdus în nitrogen lichid, unde temperatura este de -200 de grade Celsius.

Fiind astfel congelat, corpul devine casabil, aşa că se transformă în pulbere foarte uşor, cu ajutorul vibraţiilor. Printr-un alt proces special se obţine evaporarea apei, iar ceea ce rămâne este o pulbere organică, fără miros.
Aceasta se pune într-un recipient biodegradabil, care se îngroapă la o adâncime mică. În 6 – 12 luni, atât pulberea, cât şi micul sicriu eco se transformă în compost, iar dacă famila doreşte se poate planta şi un copac care va creşte hrănindu-se din cel drag.

Ultimul răcnet printre familiile bogate este înmormântarea în spatiu, prin care cenuşa decedatului este trimisă în spaţiu, pe o capsulă spaţială. Până acum 150 de morţi au avut parte de acest tratament, existând o singură companie care prestează astfel de servicii.

Citeşte şi despre modul în care moare un om!

Foto : Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!