Cele mai amuzante filme de groază

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Miercuri, 19 februarie 2020, 14:04

Filmele de groază nu sunt chiar uşor de urmărit. De multe ori, acestea sunt mult prea şocante pentru cinefili şi provoacă suficientă groază încât să nu le poată urmări până la capăt.

Pentru cei care nu se numără printre pasionaţii genului, scenariştii s-au gândit să producă filme mai suportabile şi să adauge o doză de umor negru.
Aşa că între o comedie şi un film horror, poţi alege să râzi copios la o comedie de groază.
Iată care sunt cele mai bune 10 filme de acest gen realizate până acum!

1. Lupta cu zombi

După avalanşa filmelor cu zombi de la începutul anilor 2000, regizorul Edgar Wright vine cu o parodie excelentă despre poveştile cu oameni care se trezesc brusc din mormânt.
„Shaun of the Dead/Lupta cu zombi” (2004) este unul dintre cele mai apreciate comedii de groază, care a reuşit să menţină din 2004, anul în care a fost lansat, în topul celor mai bune filme, fiind mereu un termen de comparaţie pentru peliculele de gen.
Filmul combină foarte reuşit umorul britanic, ridicolul, suspansul generat de groază, chiar şi câteva scene de romantism, fiind până la urmă o satiră interesantă a lumii în care trăim.
Deşi întreg oraşul este cuprins de groază după invazia în masă de zombi, Shaun (Simon Pegg) şi cel mai bun prieten al sau, Ed (Nick Frost), nu realizează că ceva nu este în ordine.
Fără slujbe şi fără un ţel în viaţă, spre disperarea celor apropiaţi, cei doi pierde-vară continuă să se uite ore în şir la televizor sau să se joace pe calculator. Abia într-un târziu se trezesc la realitate după ce sunt atacaţi în propria curte de zombi.

2. Evil Dead

Regizorul seriei „Spider Man”, Sam Raimi, s-a lansat în cinematografie prin filme de groază.

Seria de trei episoade a comediei „Evil Dead” (1981, 1987, 1993) dă clasă şi astăzi filmelor de gen. Fără prea multe efecte speciale, pelicula a devenit un succes prin scenariul captivant şi datorită intrepretarilor memorabile pe care le fac actorii. De remarcat este Bruce Campbell, care apare în toată seria „Evil Dead”, film care i-a asigurat şi recunoaşterea în anii ’80.
Cinci prieteni dornici de distracţie, Linda, Shelly, Cheryl, Scott şi Ashley merg la o cabană dintr-o pădure. În beci, Scott descoperă Necronomicon – Cartea Morţiilor, un pumnal antic şi o bandă de magnetofon care eliberează spirite rele.

3. Tânărul Frankenstein

Un succes foarte uşor intuitibil, Mel Brooks dă lovitura în 1974 cu al său „Young Frankenstein/Tânărul Frankenstein”, o comedie formidabilă inspirată de celebrul roman „Frankenstein” al scriitoarei britanice Mary Shelley.

După moartea faimosului doctor Victor von Frankenstein, tânărul Frederik Frankestein (Gene Wilder) moşteneşte castelul şi toate descoperirile bunicului său.
Asistat de cocoşatul Igor şi frumoasa asistentă Inga, tânărul neurochirurg reanimează un cadavru, care scapă şi creează panică în oraş.

4. Bun venit în Zombieland

O producţie recentă din 2009, care îl aduce pe Woody Harrelson într-o postură diferită faţă de rolurile interpretate până acum. „Zombieland/Bun venit în Zombieland” este o satiră care contesta simboluri şi mituri false despre zombi şi fantome.

Deşi ideea ar putea părea veche, filmul este foarte bine realizat şi nu duce lipsă deloc de efecte vizuale grozave şi replici ingenioase.
După apariţia unei epidemii bizare, oamenii se transformă în zombii care poftesc, cum altfel, la carne umană.
Pentru a supravieţui haosului, Tallahassee, Columbus, Wichita şi Little Rock îşi unesc forţele pentru a rămâne în viaţă. Doar că din eroi, ei ajung la un moment dat să se întrebe dacă este mai rău să fie mâncaţi de zombii sau să înveţe să se respecte reciproc.

5. Braindead

Înainte de a produce seria de succes „The Lord of the Rings”, Peter Jackson a cochetat şi cu genul de filme horror.

„Braindead” (1992) este unul dintre cele mai gustate filme ale lui Peter Jackson, care, deşi nu foarte strălucit realizat, acesta a fost neaşteptat de bine primit de către publicul amator, fiind de departe unul dintre cele mai amuzante filme ale genului.
Lionel, care se ascunde mereu după fusta mamei, se îndrăgosteşte de o femeie. Printr-o întâmplare ciudată, mama lui este muşcată de o creatură şi moare. Doar că mai târziu se trezeşte sub formă de zombi şi are o poftă enormă de carne de om. Iar singurul care o poate opri este Lionel.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!