Cele mai ciudate legi din lume

De Nicoleta Galeteanu, pe

Legile sunt indispensabile într-o societate modernă, armonioasă şi cu oameni civilizaţi. Indiferent cât de bizare ar fi, legile au rostul lor, aşa că ai face bine să le respecţi…
… pentru că „unde-i lege nu-i tocmeală”…

Dacă ai crezut cumva că legislaţia românească îţi îngrădeşte cumva libertatea şi drepturile fireşti şi multe nu îşi găsesc (încă) rostul, ei bine, oamenii din alte ţări au avut mai multă imaginaţie când şi-au întocmit propria legislaţie.  
 

Iată care sunt cele mai ciudate, stupide şi revoltătoare legi!

 
1. Ce ai putea păţi dacă ai depăşi viteza legală în Seattle, Washington (S.U.A)? Un avertisment, o amendă? Dacă eşti vitezomană, iar poliţistul nu este coruptibil din fire, atunci te-ai putea trezi cu suspendarea carnetului de conducere, probabil. Sau mai degrabă cu… electroşocuri.
 
Ei bine, nu este chiar o lege, însă Curtea Federală a fost de acord cu acest gen de „avertisment”, în cazul unei şoferiţe care depăşise viteza legală.  
Femeia era gravidă în luna a şaptea şi pentru că a refuzat să coboare din maşină şi să semneze amenda, poliţistul a folosit aparatul de electroşocuri din dotare, de 50.000 Volţi.
 
2. Un jurnalist pe nume Michael Yon a fost arestat tot în Seattle pentru că a refuzat să declare ce salariu are. Jurnalistul nu s-a dumerit încă de ce guvernul american are dreptul să aresteze oamenii pentru acest motiv.
 
3. Dacă ne-am fi luat şi noi după legile canadiene, margarina ar fi putut avea altă culoare decât cea galbenă. Până în anul 1984, în Quebec, margarina era total interzisă, iar după ce s-a dat undă verde la consum, producătorii nu aveau voie să fabrice margarină de culoare galbenă.
 
4. Statul Arkansas nu duce nici el lipsă de legi ciudate, menite să îi pedepsească pe locuitorii din nord, în special. O lege care încă funcţionează aici interzice pronunţia cuvântului „Arkansas”, pe care, dacă îl foloseşti ca exerciţiu de logopedie, vei fi nevoită să îl practici în închisoare.  
 
5. Totodată, dacă ajungi în orăşelul Little Rock şi zăreşti un bărbat chipeş, nu te grăbi să flirtezi pe stradă, pentru că altfel lucrurile ar putea deveni mult prea serioase. Nu la căsnicie ne referim, ci la o lună petrecută împreună în închisoare.  
6. Legislaţia din Arkansas nu neglijează nici animalele, dar nici nu le menajează. Cine s-a gândit să „pescuiască” un aligator şi să îl crească acasă, în cadă, va fi nevoit să îşi găsească alt animal de companie, ca să nu intre din nou la închisoare. Dacă te-ai orientat către un animal mai drăguţ, cum ar fi un căţel, va trebui să îl dresezi să nu latre după ora 18.00. Dacă nu te ascultă, atunci va reuşi să cheme poliţia, iar câinele îţi va fi confiscat.  
 
7. Şi femeile pot şi subiecte de inspiraţie pentru completarea legilslaţiei în vigoare. O lege arhaică din Canada discriminează învăţătorele tunse scurt, care nu au dreptul la mărire salarială.
 
8. În schimb, bărbaţilor le este permis, în mod barbar, să îşi bată soţiile, însă nu cu un băţ mai mare de 3 centimetri diametru şi nu mai mult de o dată pe lună.  

9. Georgienii sunt cu frică de femei pentru că au recurs la a adopta legi prin care au interzis acestora să pălmuiască bărbaţii. Şi tot aici, frizerii nu au voie să îşi facă reclamă prin afişarea preţurilor.

10. Este ilegal sa împingi un elan viu dintr-un avion aflat în mişcare, iar dacă în lipsa unui partener de pahar le mai serveşti şi băutură alcoolică, ai săvârşit o ofensă publică de proporţii. Legile statului Ohio mai pedepsesc cu închisoarea şi pe cel care încearcă să îmbete un peşte.

11. În Utah, păsările au dreptul să zboare pe toate drumurile publice. Şi deasupra lor. 

12. În Miami nu ai voie să imiţi un animal, pentru că l-ai putea lua în derâdere. În statul american Oklahoma, orice persoană care se strâmbă în mod voit la un câine, ajunge la închisoare sub învinuirea de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului. Iar în Ohio, dacă vrei să păstrezi un urs trebuie să deţii licenţă.

13. Legile bizare de circulaţie există în Illinois, unde stipulează ferm că maşina trebuie condusă „numai” la volan, în timp ce California interzice femeilor să şofeze îmbrăcate în halat de casă. 

14. De asemenea, şi new-yorkezii au simţit nevoia să precizeze că şofatul este interzis persoanelor oarbe, iar Tennessee interzice şoferilor să conducă autoturismul în timp ce dorm.

15. Cu regulamente mai drastice, El Salvador condamnă la moarte prin împuşcare, în faţa unui pluton de execuţie, orice şofer prins băut în interiorul Capitalei. Anul trecut peste 30 de şoferi ghinionişti au fost executaţi în acest mod în oraşul San Salvador.

16. La rândul lui, statul Kentucky s-a văzut nevoit să îşi oblige locuitorii să se spele cel puţin o dată pe an. 

17. În oraşul Alexandria din statul Minneapolis, dacă răsuflarea unui bărbat miroase a usturoi sau ceapă, acestuia îi este interzis de lege să aibă orice fel de contact sexual cu soţia sa.
 
18. De asemenea, în oraşul Logan County, bărbaţii nu au voie să sărute niciodată o femeie care doarme, indiferent dacă îi este soţie sau prietenă. Legile acestui oraş pedepsesc acest gest cu închisoarea.

19. Legile oraşului Willowdale din statul Oregon interzic oricărui bărbat să înjure sau să blesteme pe durata întregului act sexual.

20. În Danemarca există o lege care îi obligă pe toţi posesorii de automobile să verifice, înainte de a urca la volan, dacă sub propriile maşini există eventuali copii ascunşi.
 
21. În statul Carolina de Nord, este interzis de lege să înjuri în prezenţa morţilor.
  
Foto: Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!