Cele mai ciudate boli rare din lume. Îţi vine să crezi că sunt reale?

De Diana Zagrean, pe

Unii oameni au ghinionul să se nască cu boli rare şi ciudate şi medicii nu prea îi pot ajuta. Dacă nu se pot rezolva cu operaţii şi medicamente, aceste boli rare şi ciudate le marchează viaţa şi le complică existenţa. Iată care sunt cele mai ciudate boli rare din lume. Îţi vine să crezi că sunt reale?

Bărbatul care a fost pitic, apoi uriaş

Adam Rainer, născut în Austria în 1899 avea la vârsta de 18 ani doar 1,38 metri, motiv pentru care a fost refuzat la înrolarea în armată.
Deşi era foarte scund, bărbatul avea picioare foarte mari (măscura 43) la 18 ani şi a continuat să crească astfel că la 19 ani măsura 1,43 m şi purta pantofi măsura 53.
După o vreme, bărbatul a început să crească ciudat de repede, astfel că între vârsta de 21 de ani şi 32 de ani a ajuns la înălţimea de 2,18 metri.
Doctorii au descoperit că austriacul suferea de acromegalie, o tumoră pe glanda pituitară, care controlează hormonii de creştere.
A murit în 1950, la vârsta de 51 de ani pe când măsura 2,34 metri înălţime şi a fost singurul om din lume care a fost clasificat drept pitic şi uriaş.

Fraţii „Benjamin Button”, a căror minte întinereşte

Fraţii Michael şi Matthew Clark suferă de o boală rară şi ciudată, care ne aduce aminte de filmul cu Brad Pitt, Strania poveste a lui Benjamin Button.
Cei doi fraţi din Marea Britanie suferă de o boală numită leucodistrofie, care le afectează sistemul nervos.
Acă acum câţiva ani, unul dintre ei lucra în forţele aeriene britanice, iar celălalt conducea un lanţ de magazine tip supermarket, acum, cei doi nu fac decât să se joace toată ziua.
În România, mulţi ar spune că fraţii „au dat în mintea copiiilor”, dar boala lor se transmite genetic şi fiica unuia dintre ei, gravidă acum, îşi face grijă că ar putea transmite ciudata afecţiune.

Citeşte mai departe şi vezi ce alte boli rare şi ciudate există pe lumea asta, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!