Cele mai bune filme din serii celebre

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Marți, 01 octombrie 2019, 09:54

Cea mai recentă producţie din serie nu este întotdeauna şi cea mai bună, ne demonstrează ultimul film din „Piraţii din Caraibe”. Teoria este însă susţinută de cel din
…urmă film la seriei „X-Men”, dar este contrazisă de alte francize fenomen.

Iată care sunt cele mai bune filme din francizele recente, pe care merită să le urmăreşti.

 

Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi

Bucurându-se deja de cuceririle glorioase ale piraţilor din trecut, animat cu o distribuţie diferită, dar de acelaşi calibru înalt şi inovat cu noi tehnologii superioare pentru crearea uluitoarei imagini 3D, „Piraţii din Caraibe 4”, lansat la apă pe Croazetă, a ridicat într-atât de mult aşteptările publicului, încât dezamăgirea a fost neaşteptat de mare.

Criticat că îi lipseşte o intrigă captivantă şi că scenariul este lipsit de coerenţă, cu numeroase fire narative neexploatate suficient, filmul a fost considerat „un naufragiu total”. Cu toate acestea, pelicula a făcut ravagii la box office, bucurându-se de cel mai bun debut din istorie.

Cel mai bun film din serie rămâne al doilea, „Piraţii din Caraibe: Cufărul Omului Mort”.

X-Men: Cei dintâi

Cu un titlu predestinat, „X-Men: First Class”, regizat de Matthew Vaughn, reuşeşte să se impună nu doar prin titlu în faţa primelor două.

Lansat recent în cinematografele din lume, ultimul film al trilogiei este considerată cea mai reuşită din seria cu super-eroi.

Dacă filmul regizat de Bryan Singer a fost criticat pentru tonul lor întunecat, „X-Men: The Last Stand”, realizat de Brett Ratner, a fost de asemenea întâmpinat cu recenzii contradictorii. Cât despre X-Men Origins: Wolverine”, din 2009, acesta a fost definit pe drept cuvânt o dezamăgire uriaşă, acesta fiind şi motivul pentru care publicul nu se aştepta la o revigortare a francizei.

Amestecând genul 007, cu politica anilor ’60 şi cu personaje extrem de coerent conturate, „X-Men: Cei dintâi” începe la Auschwitz.

Fast and furious 5

Patru aventuri „furioase” au fost necesare pentru ca băieţii perseverenţi să îşi atingă scopul. Şi nu vorbim doar despre ambiţioşii Paul Walker şi Vin Diesel, ci de întreaga echipă a seriei de acţiune şi aventură, care a reuşit să se impună în cursa producţiilor anului ca un imbatabil concurent la titlu de box office.

Cu încasări uriaşe, filmul „mai iute şi mai furios” decât toate celelalte de până acum, „Fast five” nu s-a depăşit doar pe sine; producţia a fost considerată cel mai bun film de acţiune al anului.

Twillight: Eclipse

Deşi toate filmele Twilight au fost premiate şi arhipremiate şi deşi nu am văzut încă ultima parte a francizei, care se anunţă încă de pe acum un succes mondial, cel de-al treilea film din franciză este de departe cel mai reuşit dintre ele.

Cu un potenţial narativ mai bun, exploatat într-o manieră mai matură, producătorii s-au ca filmul care a creat nebunie în rândul adolescenţilor să se adreseze şi publicului adult. Astfel, Eclipse, chiar dacă nu oferă prea mult nici de data asta, povestea de dragoste părăseşte întrucâtva planul platonic, în plus te surprinde şi cu ceva umor, însă acţiunea este cea care aduce plus valoare peliculei.

Foto: NorthFoto

 

Îți recomandăm și: Filme acțiune – cele mai bune filme de acțiune pe care trebuie să le vezi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!