Ce înseamnă prietenia adevărată (povestea arăbească)

De Adina Radu, pe Ultimul update Vineri, 27 septembrie 2019, 13:29

Se spune că acum mult timp, doi prieteni se rătăciseră prin deșert. La un moment dat al călătoriei lor, s-au certat din cauza unui lucru nesemnificativ, probabil din cauza deshidratării și a căldurii excesive. Unul dintre ei l-a lovit pe celălalt cu palma peste obraz.

Prietenul rănit s-a simțit trădat și jignit. A tăcut și a scris pe nisip cu degetul “Astăzi, prietenul meu cel mai bun mi-a lovit obrazul!”.

Cei doi prieteni și-au continuat drumul, fără să-și vorbească. Au avut mare noroc pentru că au găsit o oază. Când au văzut că oaza avea un mic lac, au sărit direct în apă. Din păcate, bărbatul care fusese mai devreme de prietenul său și-a prins picioarele în vegetația din apă și mai avea puțin și murea înecat. Din fericire, prietenul său a reușit să-l salveze. După ce și-a tras sufletul, cel ce era să moară înecat a luat o daltă și a scris pe un bolovan: “Astăzi prietenul meu cel mai bun mi-a salvat viața.”

Celalalt bărbat a rămas uimit de gestul prietenului său și l-a întrebat: “După ce te-am lovit, ai scris în nisip și acum, după ce te-am salvat ai scris în piatră. De ce?” Prietenul său i-a răspuns: ”Când cineva ne rănește, să scriem în nisip pentru ca vântul iertării să vină să șteargă totul. Când cineva ne face un bine să scriem în piatră pentru ca niciun vânt să șteargă această amintire”.

Morala:

Oamenii trebuie iubiți și lucrurile folosite. Haosul lumii de astăzi este pentru că iubim lucrurile și folosim oamenii. Dalai Lama

Sursa foto: 123 rf

Vezi și cele mai frumoase citate despre prietenie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!