Top 5 băieţi răi din filme, care ne plac

De Nicoleta Galeteanu, pe

Unii actori reuşesc să intre atât de bine în pielea personajelor, încât ajung să îşi împartă antipatia publicului cu propriul personaj. Există însă şi actori care deşi au interpretat…
roluri de malefici sau schizofrenici, hoţi sau criminali, personajele lor au fost pur şi simplu idolatrizate.

Iată cinci personaje negative dar carismatice din filme care au conferit un „stigmat pozitiv” actorilor care le-au interpretat.

John Dillinger – Inamicii publici

Marea Depresiune care a lovit SUA în anii ’30 a avut câteva personaje controversate precum Bonnie si Clyde, Ma Barker sau John Dillinger, care, deşi delicvenţi prin natura lor, au devenit eroi naţionali ai americanilor.

Inspirat din viaţa legendarului John Dillinger, şarmantul jefuitor de bănci, intrepretat de nimeni altul decât piratul care „şi-a format mâna” în Piraţii din Caraibe, Johnny Depp, ajunge inamicul public numărul unu al SUA, urmărit de un batalion de agenţi FBI conduşi de agentul Purvis (Christian Bale).

Dillinger devine eroul tuturor americanilor, mulţumiţi că banditul jefuia exact băncile care i-au pricopsit cu Marea Depresiune.

Top 5 băieţi răi din filme, care ne plac

Joker – The Dark Knight

Jucat magistral de regretatul actor Heath Ledger, Joker, ciudatul psihopat din „Cavalerul negru” nu a fost nicio secundă blamat de cinefili, în ciuda rolului său malefic de a distruge lumea cu tot cu Batman.  

Dubios de amuzant, dar inuman, dat fiind complexele sale schizo-paranoide, Joker a exercitat o fascinaţie aparte în rândul cinefililor, care, în mod paradoxal, l-au văzut chiar un clovn simpatic pe crudul criminal.

Top 5 băieţi răi din filme, care ne plac

Roger ‘Verbal’ Kint – Suspecţi de serviciu

În rolul escrocului Roger Kint, Kevin Spacey oferă un recital memorabil în capodopera lui Bryan Singer. De ce tocmai el din cei cinci bandiţi suspecţi? Pentru că Roger ‘Verbal’ Kint este delicventul care aduce în filmul lui Singer doza de mister şi suspans la un nivel aproape palpabil.

Implicarea personajului în tunurile delicvenţilor nu este niciodată confirmată – tot ce auzim despre Roger Kint succede unui argumentat conjunctural care îl sustrage de la acuzaţiile sustenabile ale detectivilor. De fapt, „nimeni nu crede că el există. Aceasta este puterea lui”, spune însuşi personajul despre sine cu o nonşalanţă fermecătoare.  

Top 5 băieţi răi din filme, care ne plac

Anton Chigurh – Nu există ţară pentru bătrâni

Cu o pieptănătură ridicolă şi o privire de psihopat, asasinul Anton Chigurh este întrichiparea răului pur şi barbar. Intrepretat formidabil de Javier Bardem, personajul său nu este musai carismatic, deşi fraţii Coen introduc o doză de umor negru în unele scene, dar reuşeşte să îşi captiveze privitorii prin suspansul acţiunilor sale, imprevizibilul terifiant pe care îl creează.

Anton Chigurh te fascinează pur şi simplu şi te ispiteşte să intri în mintea lui diabolică.

Top 5 băieţi răi din filme, care ne plac

Vincent şi Jules – Pulp Fiction

Vincent şi Jules sunt cele două personaje memorabile din filmul lui Tarantino pe care nu ai cum să le uiţi.

Intrepretaţi de actorii John Travolta şi Samuel L. Jackson, cei doi sunt asasinii teribili ai Los Angeles-ului care taie şi spânzură găinarii implicaţi în afaceri

Criminali cu sânge rece, Vincent şi Jules te cuceresc totuşi cu umorul şi carisma lor involuntare.
Top 5 băieţi răi din filme, care ne plac

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!