4 idei Feng Shui care te vor ajuta să îți armonizezi casa și viața la început de toamnă

De Unica.ro pe

Vara a trecut și, odată cu ea, se schimbă viețile noastre de zi cu zi. Este important să păstrăm o atmosferă pozitivă și în locuințele noastre, mai ales acum că am trecut de sezonul vacanțelor, așa că avem nevoie de orice sprijin ca să păstrăm echilibrul la început de toamnă.

Una dintre metodele tot mai populare pentru este străvechea artă chinezească Feng Shui, despre care se spune că ne ajută să ne apropiem mai mult de natură, chiar și în mijlocul unui oraș agitat. Feng Shui oferă soluții pentru a ne sincroniza locuințele cu fiecare anotimp, iar toamna este ocazia perfectă de a aduce schimbări în locuința, dar și în viața noastră.

Urmează câteva dintre sfaturile de mai jos, fiecare bazate pe ideile Feng Shui, și vei avea parte de o toamnă plăcută, plină de energie pozitivă în locuința și în viața ta.

1. Eliberează-ți casa de lucrurile inutile

Dacă ai senzația că ai rămas fără spațiu în locuința ta, sunt mari șanse să fi adunat prea multe lucruri nefolositoare. O casă încărcată și dezordonată îți va afecta și starea de spirit, așa că e o idee bună să faci ordine și să renunți la toate lucrurile inutile adunate de-a lungul verii. Ca regulă, obiectele față de care nu simți nimic adaugă o energie statică în locuința ta, așa că sunt primele de aruncat.

Dacă nu poți renunța la prea multe, încearcă să le organizezi mai bine. Scoate în față lucrurile de care vei avea nevoie în lunile următoare – hainele groase, pilota, echipamentul de sport, dacă ai de gând să reiei mersul la sală – și mută în spate costumele de baie și masca de înot. Fă curățenie în toată casa, nu doar în dulapuri: e o rețetă clasică Feng Shui care va elibera noi energii în casa ta.

2. Schimbă aerul în locuința ta

Una dintre cauzele care îți pot strica atmosfera – la propriu – în locuință este aerul închis sau îmbâcsit. Aerisește cât mai des, chiar dacă afară s-a răcit. Iar toamna este un moment prielnic să să scapi de obiceiuri vechi fără un efort prea mare de voință: e anotimpul metalului, elementul despre care se spune că stimulează intelectul și puterea mentală.

De exemplu, dacă fumezi, înlocuiește țigările clasice cu un dispozitiv IQOS, care încălzește tutunul. Nu emite fum sau scrum, așa că ai scăpat cu ușurință de mirosul neplăcut de tutun ars. Poți afla online totul despre ce este IQOS și care este sistemul său de funcționare.

3. Decorează-ți casa în culori de toamnă

Culorile reprezentative ale elementului metal – elementul de bază al toamnei – sunt griul, argintiul și negrul, dar nu te opri doar la acestea trei atunci când te-ai decis să schimbi aspectul casei tale după regulile Feng Shui. Toamna este anotimpul poate cel mai bogat în culori, așa că te poți inspira din natură: galbenul, roșul burgund, portocaliul sunt culorile perfecte pentru a induce starea de spirit potrivită.

Nu te opri doar la a schimba culorile în locuință, fie că faci asta prin lenjeria de pat, cu ajutorul unor draperii sau folosind pături și alte elemente decorative. Încearcă să aduci toamna în propria locuință: creează decorațiuni din dovleci sau din castane și ghinde. Și lumânările sunt o idee inspirată: în Feng Shui reprezintă elementul Foc și, printre altele, ajută la eliberarea de stres și dau energie.

4. Organizează o petrecere

Sfârșitul verii este considerat de multă lume un moment trist: s-a încheiat sezonul estival, concediul a trecut, soarele lasă loc zilelor înnorate și căldura e înlocuită de ploi și temperaturi tot mai scăzute. În Feng Shui, însă, toamna nu este un anotimp trist și poți scoate asta în evidență organizând o petrecere pentru prietenii apropiați.

Este o ocazie bună să vă revedeți, după o vară în care ați fost plecați care încotro, și să rememorați experiențele plăcute prin care ați trecut. Tot acum este momentul potrivit pentru a pune țara la cale și a face planuri comune pentru lunile următoare și, de ce nu, pentru vacanța de anul viitor. Toate undele pozitive și decorul vor da naștere unei stări de bine de durată.

Toamna nu este doar acel anotimp trist de la finalul verii, ci este una dintre cele mai frumoase și mai abundente perioade ale anului. Acum vei culege roadele unui an plin și-ți poți face planuri pentru anul următor. Cu câteva schimbări de decor vei reuși să îți pui în ordine casa, în ton cu vremea de afară și mai aproape de natură.   

(P) Articol realizat în colaborare cu IQOS.

Sursa foto: Shutterstock

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge