10 filme cu Colin Firth pe care trebuie să le vezi

De Nicoleta Galeteanu pe

Şarmant, cu un farmec aparte şi un zâmbet pe masură, Colin Firth realizează un rol genial în filmul lui Tom Hooper, The King’s Speech, fiind principalul favorit la Oscar în acest an.
Deşi este singurul film cu 12 nominalizări la Oscar în care acesta intrepretează, actorul britanic este un veteran în roluri impresionante şi intrepretări memorabile. 

Iată 10 dintre cele mai bune filme în care Colin Firth, principalul favorit la Oscarul masculin în 2011.  

1. Un om singur/ A Single Man

Un film recent (2009) realizat de Tom Ford, după romanul omonim al lui Christopher Isherwood, „A Single Man” spune drama unui homosexual care rămâne copleşit după moartea partenerului său şi se gândeşte la sinucidere.
      
În plus, George Falconer, profesor de limba şi literatura engleză, trebuie să facă faţă unui student indiscret care încearcă să îi facă avansuri. Cea care îl consolează este vechea lui prietenă Charlotte – Julianne Moore – care ascunde sentimentele de iubire faţă de George.

2. Pacientul englez / The English Patient 

Anthony Minghella îi oferă actorului britanic un rol în cel mai premiat film al său, care a reuşit în ’96 să ia 9 premii Oscar şi 2 Globuri de Aur.

Pacientul Englez este povestea impresionantă a cartografului Almasy şi a amintirilor sale dureroase despre o dragoste ce îi marchează viaţa. După ce avionul lui este lovit deasupra deşertului Sahara în timpul celui de-al dilea război mondial, acesta suferă arsuri cumplite.

3. Pur şi simplu dragoste / Love Actually

Regizată de senaristul peliculei „Patru nunţi şi-o înmormântare”, Richard Curtis, filmul este o comedie romantică spumoasă, în care joacă Keira Knightley, Hugh Grant şi Liam Neeson.

Filmul urmăreşte în parale mai multe poveşti de dragoste întâmplătoare şi amizante.

Noul prim ministru burlac şi arătos (Hugh Grant) se îndrăgosteşte de tânăra angajată să asigure protocolul, un scriitor (Colin Firth) îşi găseşte dragostea în lac, un şcolar încearcă să atragă atenţia celei mai inabordabile fete din şcoală, o bătrână americană (Laura Linney) iubeşte în taină un coleg de serviciu. În opinia regizorului, dragostea este peste tot.

4. Aparenţe înşelătoare / Where the Truth Lies

„Where the Truth Lies” este probabil filmul care l-a adus pe actor în atenţia regizorilor, jucând cu mare talent rolul unui comediant, alături de Kevin Bacon, care renunţă la carieră, tocmai în momentul apogeului, din cauza unei descoperiri sinistre.

Cei doi se pricopsesc cu un cadavru de femeie înecat în cadă în camera lor de hotel…

5. Bridget Jones: La limita raţiunii/ Bridget Jones: The Edge of Reason

Pe lângă Renée Zellweger şi Hugh Grant, Colin Firth face un rol scurt, dar care compensează însă prin încărcătura şi calitatea jocului său actoricesc.

Comedia englezească, regizată de Beeban Kidron, pune sub lupă relaţia lui Bridget Jones cu briliantul avocat Mark Darcy, care, din cauza geloziei, încep să se petreacă lucruri… care demonstrează de fapt că ele există.

Vezi şi alte filme celebre cu Colin Firth, pe pagina următoare. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2