Cum să îţi faci contouring şi strobing

De Revista Unica, pe

CONȚINUT VIDEO UNICA
Suntem deja la a doua lecţie de machiaj, alături de Alexandra Crăescu, makeup artist! Iată ce ţi-am pregătit!

Dacă în primul clip ţi-am explicat pe îndelete care sunt exact paşii pentru a realiza o bază de machiaj perfectă, a venit vremea să trecem la pasul următor!

Contouringul şi strobingul sunt două tehnici simple de machiaj prin care îţi poţi evidenţia minunat chipul sau îţi poţi masca anumite trăsături ale feţei. Prin contouring înţelegem acea tehnică prin care, cu ajutorul unei pensule tăiate oblic aplicăm fard maroniu şi neapărat mat creăm umbre, adâncimi şi lumini pentru a ne contura faţa. Fardul mat maro se trasează cu încredere dinspre mijlocul urechii înspre colţurile buzelor, chiar sub osatura pomeţilor, pe lateralele frunţii, înspre plantaţia părului, pe tâmple şi de-a lungul conturului maxilarelor. Apoi blenduieşti foarte bine cu un bureţel de machiaj. Urmăreşte clipul video pentru a învăţa imediat mişcările!

Strobingul este tot o tehnică de makeup care evidenţiază tenul prin aplicarea unor produse cu efect iluminator în puncte cheie ale feţei, precum puntea nasului, arcul lui Cupidon, deasupra pomeţilor şi pe zona de sub arcade. Şi în acest caz e nevoie să tapotezi produsul cu un bureţel de machiaj sau chiar cu buricele degetelor. Clipul nostru îţi dezvăluie clar toate etapele!

Alexandra Crăescu a studiat pictura și artele plastice – modelaj și desen – timp de opt ani. După terminarea liceului, a lucrat ca asistenta Danei Argeșan, makeup artist, apoi a intrat în publicitate ca makeup artist și ulterior a devenit beauty adviser și makeup artist oficial la Mandarina Models. Azi, Alexandra e freelancer.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!