Viața mai puțin cunoscută a celebrei Tina Turner: Mama nu a vrut-o, a fost victima violenței domestice, iar copiii au acuzat-o de abandon

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 28 noiembrie 2022, 22:41

Tina Turner este una dintre artistele cunoscute în întreaga lume. Supranumită „Regina Rock and Roll-ului”, artista se bucură de un succes răsunător de mai bine de 60 de ani.

Turner a cunoscut faima odată cu formarea grupului muzical The Ike & Tina Turner, în anul 1958, iar doi ani mai târziu și-a lansat cariera solo.

Tina Turner, despre dramele din copilărie: „Mama nu m-a vrut niciodată”

Tina Turner s-a născut pe 26 noiembrie 1939, cu numele Anna Mae Bullock. A crescut în orășelul Nutbush din Tennesse. Artista a povestit, în cartea ei autobiografică, că și-a petrecut copilăria printre câmpiile de bumbac de la ferma familiei sale. Însă copilăria sa a fost una tristă, după cum spune chiar Turner. Aceasta a dezvăluit că s-a simțit întotdeauna nedorită.

Viața mai puțin cunoscută a celebrei Tina Turner: Mama nu a vrut-o, a fost victima violenței domestice, iar copiii au acuzat-o de abandonIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 10)

„Părinților mei nu le prea păsa de mine. Știți, mama nici nu m-a vrut”, a mărturisit Tina Turner pentru Rolling Stone.

Când părinții ei s-au mutat în Knoxville, Turner a fost nevoită să locuiască cu bunica din partea tatălui. Nici atunci viața nu a fost mai blândă cu ea. Din contră, artista a descris viața cu bunica partenă ca fiind „mizerabilă”.

O nouă lovitură a primit-o în momentul în care părinții ei s-au despărțit. Din cauza separării părinților, Tina Turner a fost victima agresiunilor din partea colegilor de școală.

„Am fost agasată, iatr acest lucru mi-a afectat studiul”, a mărturisit artista.

Prima dragoste a întâlnit-o la liceu

Tina Turner s-a îndrăgostiti pentrru prima dată când era la liceu. Cel care i-a furat inima se numea Harry și era, după cum a spus cântăreața, „un star al basketului”.

„Era cel mai frumos băiat. Totul era perfect – ochii lui, nasul, gura”, a povestit Tina Turner.

Însă, în momentul în care bunica sa a aflat despre iubitul ei, bunica i-a interzis să îl mai vadă.

Tina Turner nu s-a gândit că ar putea avea o carieră în muzică

Tina nu a visat niciodată că ar putea să devină o artistă faimoasă, însă muzica a făcut întotdeauna parte din viața ei. În copilărie a cântat la biserică și la picnicuri.

A intrat în corul bisericii la vârsta de 8 ani și, deși era sora cea mai mică, avea „cea mai puternică voce”.

Cu toate că avea o voce impresionantă, ea tot nu s-a gândit că ar putea avea o carieră în industria muzicală. Mai mult, familia ei s-a gândit că ar putea deveni asistentă medicală sau profesoară.

Viața i s-a schimbat când l-a cunoscut pe Ike Turner

Deși era evident că avea talent, Tina Turner nu s-a gândit la o carieră în această industrie până nu l-a întâlnit pe Ike Turner.

Pe când avea 17 ani s-a dus cu mama si sora ei la un concert al lui Ike Turner în St Louis.

„Muzica lui m-a încărcat. Nu am fost niciodată atrasă de el, dar dar am vrut să cânt cu trupa lui”, a povestit Tina într-un interviu acordat lui Oprah Winfrey.

L-a întâlnit pe Ike, iar atrunci când a avut ocazia să cânte, el a spus: „Fato, nu știam că poți cânta”. Acela a fost momentul în care ea a știut că vrea să fie cântăreață.

Ike a transformat-o total. I-a cumpărat haine noi, i-a aranjat părul și i-a reparat dantura. Cei doi au devenit din ce în ce mai apropiați. Acela a fost începutul relației lor, dar și al carierei Tinei Turner.

După ce Ike a auzit-o pe Tina cântând, a decis să își unească forțele. Anna Mae Bullock a devenit Tina Turner. S-au căsătorit în 1962 și au continuat să facă muzică.

Dar lucrurile au evoluat într-o manieră deloc plăcută pentru Tina. Cu cât cunoștea mai mult succesul și aprecietrea publicului, cu atât se confruta cu abuzul în spatele scenei.

Tina Turner, victimă a violenței domestice

Pe timpul căsniciei cu Ike Turner, artista a suferit abuzuri fizice. Totul a început la scurt timp după ce au înregistrat piesa „A fool in love”.

Când a încercat să plece, Ikea a lovit-o. Iar abuzurile au continuat timp de mai bine de 15 ani.

„Mă aflam într-o situație nefericită”, a mărturisit ea.

Dar era mult prea speriată pentru a pleca și nu știa ce să facă. În cele din urmă, situația s-a înrăutățit, iar Tina Turnar a început să se gândească la suicid.

În cartea sa, „My love story”, artista a dezvăluit că violențele deveniseră atât de rele încât a încercat să își ia viața înghițind o mulțime de pastile.

„Mi-a spart maxilarul. Nu îmi mai puteam aminti cum este să nu ai un ochi vânăt”, a mărturisit ea.

În anul 1976 a făcut o schimbare radicală – a decis să plece. Nu avea bani sau un loc în care să se refugieze, dar a decis că trebuie să încerce.

Tina Turner a avut patru copii – doi biologici și doi adoptați

În 1958, pe când avea doar 18 ani, a rămas însărcinată cu saxofonistul Raymond Hill, cu care a avut un băiat, Craig. Băiatul a fost mai apoi adoptat de Ike Tuner.

În 1960 s-a născut Ronnie Turner, cel de al doilea băiat al artistei.

Cântăreața i-a adoptat, la rândul ei, pe cei doi băieți ai lui Ike Turner: Ike Turner Jr, născut în 1958, și Michael Turner, născut în 1959.

După divorțul de Turner, artista s-a înstrăinat puțin de copiii săi, mai puțin de Craig, care s-a sinucis în anul 2018.

Tina Turner a afirmat că, deși a plecat din căsnicia cu Ike Turner fără bani, avea altceva: lecții învățate.

„Am învățat cum să supraviețuiesc cu Ike. Am învățam cum să cânt. Am învățat să fac cover-uri și să lucrez fără o casă de discuri”, a explicat ea.

La început, artista a cântat la un cabaret din Las Vegas, după care l-a întâlnit pe managerul de talente Roger Davies. Acesta i-a organizat un concert la Ritz. Biletele s-au vândut în întregime.

„Acela a fost adevăratul început”, și-a amintit Tina Turner.

Și-a lansat primul album solo pe când avea 45 de ani. Acesta a marcat începutul unei vieți mai fericite și a unei ceriere internaționale.

Tina Turner, despre discriminare și rasism

Artista s-a confruntat deseori cu rasismul și discriminarea între anii 1960-1990. Însă, cântăreața a precizat că nu a lăsat niciodată rasismul să o supere. Mai mult, ea a precizat că niciodată nu a deranjat-o dacă trebuia să intre pe ușa din spate.

„Nu m-a deranjat niciodată culoarea pielii mele. Dacă întreaga lume ar fi fost așa, poate ar fi existat mai multă armonie și iubire”, a afirmat ea.

O nouă iubire

Viața i-a surâs Tinei Turner pe plan personal în 186, când l-a cunoscut pe Erwin Bach, cu care, spune artista, a simțit imediat „o conexiune emoțională”.

În cele din urmă, relația lor a evoluat atât de furmos, încât s-au căsătorit. În 1995, cei doi s-au mutat la Zurich.

„Sunt foarte feritică în Elveția și mă simt ca acasă aici. Nu mi-aș putea imagina un loc mai bun pentru a locui”, spunea ea.

Fiul ei a acuzat-o că și-a abandonat copiii

În anul 2018, fiul artistei, Ronnie, a acuzat-o că și-a abandonat copiii pentru a-și trăi viața cu soțul ei.

„Tina m-a crescut de la vârsta de doi ani. Este singura mamă pe care o știu. Dar nu am mai vorbit cu mama de Dumnezeu știe când – probabil de prin 2000. Nu cred că vreunul din frații mei a mai vorbit cu ea”, spunea actorul.

„Mama își trăiește viața – are un soț nou și stă în Europa. Nu vrea să aibă de-a face cu trecutul”, a mai spus fiul Tinei Turner.

Pe de altă parte, artista întotdeauna și-a ajutat cei patru copii și a avut grijă să nu ducă lipsă de nimic.

Vorbind despre Ronnie, cântăreața a spus: „Am grijă de el, iar atunci când atinge pământul, intervin. Dar apoi mă retrag din nou. Nu intenționez să fiu bancă pentru un bărbat de aproape 30 de ani. L-am susținut pe Ronnie pe când avea 20 de ani, dar recent  am decis să nu le mai dau bani. Încă sunt aici pentru băieți, dar nu ăi voi lăsa să mă folosească”, a declarat Tina Turner.

Tina Turner a renunțat la cariera muzicală pentru a petrece mai mult timp acasă

După ce timp de mai mulți ani s-a ocupat de cariera solo, Tina Turner a decis să se retragă în anul 2009.

„Eram mai mereu plecată, mereu departe de casă. Mereu avioane, autocare, mașini, trenuri. Și m-am săturat de petreceri”, a povestit artista.

În anul 2019, ea a vorbit despre retragerea din lumea diversitmentului.

„Nu când, nu dansez, nu mă aranjez. Retragerea mi-a oferit mai mult timp pentru relaxare”, a spus Tina Turner, a cărei avere este estimată de 250 milioane dolari.

Problemele de sănătate

Artista s-a confruntat, de-alungul timpului, cu mai multe probleme de sănătate. După ce a renunțat la cariera muzicală, Turner a suferit un accident vascular cerebral și s-a luptat cu cancerul.

Spune, însă, că a încercat mereu să vadă partea pozitivă a lucrurilor.

„AM ales să sper și să onorez fiecare experiență a vieții mele, fie ea negativă sau pozitivă, ca o șansă de a-mi mări înțelepciunea, curajul și compasiunea”, a explicat artista,

În anul 2017, în timp ce Tina Turner se recupera în urma accidentului vascular și al cancerului intestinal, soțul ei i-a donat unul dintre rinichii săi. Iar operația a fost un succes.

Vezi în Galeria FOTO imagini de colecție cu Tina Turner.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!