Prințul Harry, acuzații dure la adresa familei regale: „Erau fericiți să mintă pentru a-l proteja pe fratele meu”

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 13 decembrie 2022, 13:34

Prințul Harry a făcut câteva afirmații dure la adresa familiei regale britanice. Fiul cel mic al monarhului a susținut, în documentarul „Harry & Meghan”, difuzat de Netflix, că au fost spuse minciuni pentru „a-l proteja” pe fratele său, Prințul William.

După lansarea documentarului „Harry & Meghan”, experții regali spun că Prințesa Diana ar fi fost „îngrozită de lipsa de loialitate” a lui Harry.

Prințul Harry îl atacă pe fratele său, Prințul William, în documentarul „Harry & Meghan”

Într-un nou trailer lansat de Netflix, pentru următoarele episoade ale documentarului „Harry & Meghan”, ducele de Sussex vorbește despre fratele său mai mare, Prințul William, și acuză familia regală că ar fi spus minciuni pentru a-l proteja pe acesta.

Prințul Harry, acuzații dure la adresa familei regale: „Erau fericiți să mintă pentru a-l proteja pe fratele meu”Icon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 8)

Tom Bower, expert regal, susține că această „colaborare perfidă” a lui Harry cu Netflix „i-a distrus relațiile cu William”.

De asemenea, Prințul Harry și Meghan Markle au afirmat că au rămas fără securitate înainte de a renunța la rolurile de seniori ai Casei Regale.

Însă, Bower, care a scris mai multe cărți despre familia regală, spune că aceste afirmații sunt „șocant de false”.

„Erau fericiți să mintă pentru a-mi proteja fratele”

În noul trailer, cei doi vorbesc despre un abuz psihologic la care ar fi fost supuși.

În documentaul „Harry & Meghan” este folosită o filmare cu Prințul William și Prințul Harry la înmormântarea bunicului lor, Prințul Philip, în timp ce ducele de Sussex se aude pe fundal, spunând: „Erau fericiți să mintă pentru a-mi proteja fratele. Nu au fost niciodată dornici să spună adevărul pentru a ne proteja pe noi”.

Meghan Markle: „Nu am fost aruncată la lupi, am fost dată hrană lupilor”

„Nu am fost aruncată la lupi, am fost dată hrană lupilor”, adaugă și Meghan.

Tom Bower a sugerat că aceste certuri dintre William și Harry ar putea arăta rău în fața publicului și ar putea răni Marea Britanie.

„Mama lor, Diana, ar fi îngrozită de lipsa de loialitate a lui Harry. Această ruptură nu este stresantă doar pentru William și Regele Charles, ci pentru întreaga țară. Imaginea războiului dintre frați este teribilă pentru reputația globală a Marii Britanii”, a explicat Bower, citat de DailyMail.

Harry și Meghan, despre decizia de a părăsi Marea Britanie: „Mă întreb ce s-ar fi întâmplat cu noi”

În noul trailer, ducii de Sussex vorbesc despre decizia de a părăsi Regatul Unit pentru a se muta în Statele Unite. Aceștia susțin că au luat această hotărâre din cauză că se temeau pentru siguranța lor.

„Mă întreb ce s-ar fi întâmplat cu noi dacă nu am fi plecat atunci când am făcut-o”, spune Prințul Harry (38 ani).

„Securitatea noastră a fost retrasă, toată lumea din întreaga lume știa unde suntem”, zice și Meghan, în timp ce Harry completează: „Am spus: trebuie să plecăm de aici”.

Într-un selfie-video făcut de Harry, acesta se află în avion și spune că este în „zborul libertății”, făcând probabil referire la relocarea sa în America de Nord în anul 2020.

Pe de altă parte, Tom Bower susține că afirmațiile ducilor cu privire la retragerea securității lor înainte de Megxit este „șocant de falsă”.

„Acuzația: ”securitatea noastră a fost retrasă, toată lumea din întreaga lume știa unde suntem” spune parctic că nu li s-a oferit o protecție adecvată ca seniori regali înainte de Megxit”, spune expertul regal Richard Fitzwilliams pentru DailyMail.

Primele trei episoade ale documentarului „Harry & Meghan” au acoperit povestea de dragoste a Prințului Harry și Meghan Markle, însă multe persoane s-au declarat nemulțumite de atacul pe care ducii de Sussex l-au lansat la adresa monarhiei britanice.

De asemenea, Harry a făcut câteva afirmații dure referitoare la tatăl și  fratele său, pe care i-a acuzat că s-au căsătorit nu din dragoste, ci pentru că soțiile lor s-au potrivit perfect rolului.

În anul 2019, ducii de Sussex au primit binecuvântarea reginei Elisabeta a II-a pentru a petrece o perioadă în Canada. Meghan Markle și Prințul Harry au stat într-o vilă a unui prieten din Vancouver pentru a ieși puțin timp de sub lumina reflectoarelor. Însă, se pare că cei doi își plănuiau ieșirea din monarhia britanică și cum să câștige bani în timp ce aveau și obligații regale.

Familia Regală, primele reacții după documentarul Netflix

Potrivit unor surse citate de Daily Mail, mai multe conturi de pe rețelele de socializare ale Familiei Regale au fost nevoite să închidă comentariile din cauza abuzurilor unor fani ai ducilor de Sussex.

Însă, Palatul Buckingham a refuzat să facă comentarii cu privire la documentarul Prințului Harry și al soției acestuia.

Pe de altă parte, mai mulți miniștri britanici au afirmat că ar trebui să le fie retrase titlurile regale, în urma afirmațiilor făcute la adresa Familiei Regale.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu Prințul Harry și Meghan Markle.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!