Preparatul care nu va mai fi servit la Palatul Buckingham. Regele Charles l-a interzis în toate reședințele regale

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 21 noiembrie 2022, 19:18

Regele Charles a interzis un preparat cunoscut și apreciat de întreaga lume la toate reședințele regale. Suveranul a luat această decizie în urmă cu mai mult timp.

Monarhul britanic a interzis ca în reședintele sale să mai fie servit foie gras (ficat de rață sau gâscă), preparat ce este considerat o delicatesă. Acesta a luat această decizie în urmă cu mai mulți ani, mai exact în 2008, pe când era Prinț de Wales. Atunci, el le-a precizat bucătarilor că nu au voie să folosească acest ingredient.

Acum, organizația pentru drepturile animalelor, PETA, susține că a primit o scrisoare de la oficiali regali, notează New York Post.

Regele Charles a interzis foie gras în reședintele regale

Deși Palatul Buckingham nu a confirmat informația, PETA a făcut publică o parte din scrisoarea primită din partea Regelui Charles.

„Pot confirma că foie gras nu este cumpărat de Casa Regală și nici nu este servit în reședințele regale și nu există niciun plan pentru schimbarea acestui lucru”, se arată în scrisoare.

Această scrisoare a fost semnată de Tony Johnstone-Burt, șeful operațiunilor Casei Regale, și datată 10 noiembrie.

Preparatul care nu va mai fi servit la Palatul Buckingham. Regele Charles l-a interzis în toate reședințele regale
Foie gras

În timp ce marii bucătari ai lumii laudă gustul excepțional al acestui produs scump, mulți văd producția lui ca pe o cruzime.

„Ca Prinț de Wales, Regele Charles a înlăturat foie gras – un produs dezirabil pentru care rațele și gâștele sunt hrănite excesiv până ce ficatul li se umflă de 10 ori mărimea sa naturală înainte de a fi măcelărite – de la reședințele sale regale. Acum, PETA are confirmarea că Majestatea Sa a extins politica la Palatul Buckingham și toate celelalte reședințe regale”, a declarat un purtător de cuvânt al PETA, citat de Daily Mail.

Palatul Bukingham a refuzat să comenteze, însă se pare că această politică privind ficatul de gâscă este în vigoare la palat de mai mulți ani.

Tabieturile monarhului britanic. Băutura care nu lipsește de la micul dejun al suveranului

Regele Charles încearcă să se păstreze în formă, astfel că preferă să consume alimente cât mai sănătoase. Acesta ia un mic dejun târziu ce constă într-o băutură ce are rolul de la reduce riscul apariției cancerului și protejează inima.

Mai exact, suveranul bea zilnic ceai Darjeeling și un pahar mic de suc de fructe.

Preparatul care nu va mai fi servit la Palatul Buckingham. Regele Charles l-a interzis în toate reședințele regale
Ceai Darjeeling

„Ceaiul Darjeeling are foarte multe beneficii datorită antioxidanților, vitaminelor și conținutului de polifenol, precum scăderea presiunii sângelui, reducerea inflamațiilor și îmbunătățirea sănătății inimii”, a afirmat nutriționistul Signe Svanfeldt.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!