Povestea moștenitoarei imperiului lui Gianni Versace. Cum arată Allegra, fiica Donatellei Versace, după ce s-a luptat cu anorexia și a dispărut din viața publică

De Unica.ro, pe

Asasinarea lui Gianni Versace a schimbat complet viața familiei fondatorului casei internaționale de modă de lux care îi poartă numele. La moartea lui, în vara anului 1997, moștenitoarea averii a devenit nepoata lui, Allegra, fiica surorii mai mici, Donatella Versace.

Pentru mulți ani, moștenitoarea averii a fost o vedere rară. Ea are o avere estimată la peste 1,3 miliarde de dolari. Allegra este și unul dintre acționarii casei de modă Versace. Nu se cunosc însă foarte multe lucruri despre viața ei privată. Allegra a dispărut din ochii publicului în urmă cu mai bine de un deceniu.

Allegra, moștenitoarea unui imperiu construit de unchiul ei

Allegra este nepoata lui Gianni Versace, care a fost asasinat în fața conacului său din Miami, într-o crimă brutală petrecută în anul 1997. O crimă care la vremea respectivă a șocat lumea întreagă.

Allegra VersaceIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 12)

Designerul vestimentar a lăsat o „surpriză” în testamentul său. Iubita lui nepoată avea să moștenească 50% din imperiul Versace atunci când a împlinit 18 ani. Restul averii a fost împărțit între mama ei (20%) și fratele mai mare al lui Gianni, Santo, care a primit 30%.

Viețile mamei și fiicei Versace sunt complet diferite. În timp ce Donatella, în vârstă de 67 de ani, se lăuda recent cu rochia de mireasă creată pentru Britney Spears și participând la grandiosul eveniment, Allegra s-a retras complet din ochii publicului.

Nepoata lui Gianni Versace, apariții rare în ochii publicului

Dorința ei de a trăi o viață privată este atât de puternică, încât creatorii miniseriei „Asasinarea lui Gianni Versace: American Crime Story” au fost forțați să elimine orice mențiune despre ea.

Dispariția Allegrei din ochii publicului a venit după o luptă cu anorexia. Fotografiile care o arată extrem de slăbită au apărut în mod regulat în revistele tabloide la începutul anilor 90.

În 2007, familia a lansat o declarație pe care scriau despre boala ei. „Fiica noastră Allegra se luptă de mulți ani cu anorexia, o boală foarte gravă. Ea primește cea mai bună îngrijire medicală posibilă pentru a ajuta la depășirea acestei boli.”

VOTEAZĂ-ți produsele preferate la UNICA BEAUTY CELEBRATION! Care sunt cele mai bune produse cosmetice? 

Moștenitoarea averii Versace a fost văzută, de curând, la Milano

Una dintre puținele declarații făcute de Allegra a apărut în 2016. La acea vreme, a participat la Gala Met și le-a spus reporterilor: „Spre deosebire de mama mea, urăsc celebritățile”.

Un fost angajat a spus că a vizitat rar sediul Versace, deși are propriul birou și este acționarul firmei. În schimb, „stă pur și simplu [acasă] și se bucură la televizor și la muzică”.

Zilele trecute, moștenitoarea averii lui Gianni Versace a fost văzută pe străzile din Milano. Ea a fost fotografiată de către paparazzi, în prezența unui bărbat misterios, scrie news.com.au.

Gianni Versace, creatorul brandului care îi poartă numele

Giovanni Maria Versace s-a născut în orașul Reggio Calabria la 2 decembrie 1946 și a crescut împreună cu fratele său mai mare Santo Versace și cu sora mai mică Donatella Versace , împreună cu tatăl și mama lor croitoreasă, Francesca. O soră mai mare, Tina, a murit la vârsta de 12 ani din cauza unei infecții cu tetanos tratată necorespunzător.

Versace și-a început ucenicia la o vârstă fragedă la afacerea de cusut a mamei sale, care a angajase mai multe croitorese . A devenit interesat de arhitectură înainte de a se muta la Milano la vârsta de 26 de ani pentru a lucra în design vestimentar.

Citește și: Casa de modă Versace, achiziționată de grupul Michael Kors

În 1973, a devenit designerul „Byblos”, o linie de succes a lui Genny pentru tinerețe, iar în 1977, a proiectat Complice, o altă linie, mai experimentală, pentru Genny. Câțiva ani mai târziu, încurajat de succesul său, Versace și-a prezentat prima sa colecție de semnături pentru femei la Muzeul de Artă Palazzo Della Permanente din Milano.

Prima sa prezentare de modă a urmat în septembrie același an. Primul său butic a fost deschis în Via della Spiga din Milano în 1978.

Ce avere avea Versace în momentul asasinării sale. Istoria unui imperiu

După ce și-a deschis boutique-ul din Milano în 1978, Versace a devenit rapid o senzație pe scena modei internaționale. Modelele sale au folosit culori vii, imprimeuri îndrăznețe și croieli sexy, care au fost un contrast revigorant cu gustul predominant pentru culori dezactivate și simplitate. Estetica sa, care „combina clasicismul luxos cu sexualitatea deschisă”, a atras multe critici pe lângă laude.

Din 1978, Versace a construit compania cu sprijinul familiei sale, angajând-o pe sora sa Donatella ca vicepreședinte și pe fratele său Santo , ca președinte al companiei. Domeniul Donatella s-a extins la supravegherea creativă, unde a acționat ca un consultant cheie pentru Versace. Gianni ar veni și să-l angajeze pe soțul Donatella, Paul Beck, ca director de îmbrăcăminte pentru bărbați.

În 1982, Versace și-a extins afacerea în bijuterii și articole de uz casnic, proiectând mobilier de lux, porțelan și textile pentru casă. Era neobișnuit să păstreze controlul creativ complet asupra tuturor aspectelor companiei sale.

În 1989, firma sa extins în haute coutureodată cu lansarea Atelier Versace. Versace a devenit cunoscut pentru că a angajat celebrități în campaniile sale de marketing și le-a așezat în primele rânduri ale prezentărilor sale de modă, primul care a făcut acest lucru. De asemenea, i se atribuie inventarea moda supermodelului din anii 1990, prin descoperirea și prezentarea unor supermodele importante precum Naomi Campbell , Christy Turlington și Linda Evangelista , pe care le-a prezentat atât pe podium, cât și în campanii publicitare.

La momentul morții sale, imperiul lui Versace era evaluat la 807 milioane de dolari și includea 130 de buticuri din întreaga lume.

Sursă fotografii: Profimedia Images / Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!