Nelu Ploieșteanu avea testamentul făcut. Cui îi va lăsa averea lui

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 06 aprilie 2021, 14:27

Nelu Ploieșteanu a încetat din viață la vârsta de 70 de ani. Celebrul interpret de muzică lăutărească era infectat cu noul coronavirus și se afla de la jumătatea lunii martie internat în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din București.

Decesul artistului a fost confirmat de SMURD pe pagina Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare prin următorul mesaj: „Din păcate, maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!”.

Nelu Ploieșteanu avea testamentul făcut. Cui îi va lăsa averea lui

În urmă cu ceva timp, în cadrul unei emisiuni de televiziune, interpretul a dezvăluit cui îi va rămâne tot ce a agonisit. Potrivit dezvăluirilor de la momentul acela, artistul și-a împărțit averea în mod egal între fiicele sale, patru la număr. Totodată, deși nu a specificat, cu siguranță o parte din bani îi vor reveni și soției lui Elena.

„Știți de ce? Pentru că eu nu am avut nimic de la părinții mei, n-am avut cu cine să mă cert pe avere”, spunea Nelu Ploieșteanu atunci, relatează Spynews. „Eu nu pot să spun că am avut o copilărie grea, a fost catastrofală în toată puterea cuvântului. Eram amărâți rău.

Noi nu am avut niciodată miel de Paște sau porc de Crăciun. Veneam de la școală și nu aveam ce să mănânc, jur pe viața mea. Umblam cu hainele rupte în coate. Ne învățasem cu ideea aia, mâncam ce dădea Dumnezeu”, mai mărturisea Nelu Ploieșteanu în 2015, în emisiunea Star Matinal.

Cuplul a avut 5 copii, 4 fiice și un fiu. Băiatul lor, Mihăiță, s-a stins din viață la doar 32 de ani. Medicii l-au diagnosticat cu tetrapareză spastică și encefalopatie de la doar 2 luni.

Citește și:

Care este secretul relației dintre Smiley și Gina Pistol. Artistul a dezvăluit

Delia, problemă surprinzătoare de sănătate: „Nu înțeleg cum este posibil”

Gina Pistol, noi detalii despre viața de mămică: „Mă declar o femeie fericită”

Nelu Ploieșteanu: „Ne este foarte greu”

„Eu l-am visat doar odată. Copiii mei îl visează mereu. Chiar astăzi, fetița mea a visat că le dădea pepene să mănânce. Fetele mele sunt într-o legătură directă și divină cu el. Băiatul are aproape cinci luni de când a murit, niciodată nu am lipsit de acolo (n.r. de la mormânt). Am făcut un sanctuar.

Este cel mai frumos cavou din tot cimitirul. Nu știu cum am reușit să merg mai departe. Cred că bunul Dumnezeu ne-a ajutat să rezistăm. Soția mea spune că nu știe să mai meargă fără el. Ne este foarte greu.

Toți copiii dorm cu poza lui, dar eu evit să mă uit la poze. Dumnezeu ne-a dat putere. Le-am spus copiilor că viața lor trebuie să meargă înainte”, spunea Nelu Ploieșteanu în 2018, la scurt timp de la decesul fiului său, la Antena Stars. Interpretul mai are 4 fiice.

Soția artistului a leșinat și și-a spart capul cu o săptămână înainte ca el să se stingă din viață. Elena a fost transportată la spital pentru ca rana să-i fie cusută. „Săraca femeie, la câte a pătimit în ultimele luni, numai asta nu-i mai trebuia pe cap. Dar ce să faci când e să vină toate cele rele peste tine?

Înduri și te rogi să ieși la liman! Nea Nelu s-a dus târziu la spital. A tras de el cât a putut, că așa e în meseria asta a noastră, a lăutarilor. Tragem de noi, să mai cântăm o seară și încă una, până când nu mai putem.

Mai ales în vremurile astea, când nu mai găsești aproape nimic. E foarte, foarte greu. Așa că a ajuns la spital, într-o condiție foarte grea”, a declarat vărul artistului atunci, potrivit Impact.

Foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!