Mihaela Rădulescu, show pe bani publici

De Unica.ro, pe

Aleşii din Neamţ vor vira aproape 20.000 de euro pentru ultima „Duminică în familie”.

Alocările bugetare pentru ultima ediţie a emisiunii, care va avea loc pe 21 iunie, la Piatra-Neamţ, oraşul natal al Mihaelei Rădulescu, au stârnit polemici aprinse în şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ. Patimile au izbucnit în rândul reprezentanţilor PSD şi PNL luni după-amiază, când s-a discutat proiectul de hotărâre privind alocarea a circa 20.000 de euro (7.500 de euro de la Primăria Piatra- Neamţ şi 11.825 de euro de la bugetul judeţului). Aleşii au considerat că parafarea asocierii CJ cu municipalitatea şi cu Intact Production, firma care realizează emisiunea, costă prea mult.

Ei sunt sceptici că, astfel, ar putea fi atins scopul protocolu lui: promovarea turistică a zonei, cu materiale filmate la mănăstiri, rezervaţia de zimbri din Parcul Naţional Vânători, telescaunul, ştrandul, Curtea Domnească şi Turnul lui Ştefan cel Mare.

Liberal susţinut de opoziţie

Primul care s-a opus a fost consilierul liberal Andrei Ignat. „Un spot publicitar de 30 de secunde pe un post naţional de televiziune se taxează cu 150 de euro. Cât dăm noi de la buget înseamnă contravaloarea a 104 apariţii, iar dacă se aplică şi o reducere, se ajunge la 150 de apariţii. Cred că ar trebui cântărită mai atent posibilitatea prezentării imaginii judeţului”, a spus el.

Nici reprezentanţii PSD nu au susţinut propunerea PDL. „Anul trecut, emisiunea avea 7.400-7.600 de telespectatori. Acum, numărul lor a scăzut la circa 2.000. Scăderea a apărut mai ales după scandalurile în care a fost implicată realizatoarea. Să facem un calcul, să vedem ce mulţi bani alocăm pentru un telespectator. Nu ne putem permite astfel de cheltuieli de pe urma cărora nu câştigăm mare lucru”, a susţinut consilierul Radu Tudorel Miron (PSD).

Citeste continuarea pe EVZ.ro.
Dezbate subiectul pe forumul Diva.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!